Urșii au început să dea năvală în tot mai multe localității. Localnicii au semnalat prezența acestora și în Izvoru Mureşului şi Tuşnad Băi

Elena Avramescu 09.06.2021, 10:52
Urșii au început să dea năvală în tot mai multe localității. Localnicii au semnalat prezența acestora și în Izvoru Mureşului şi Tuşnad Băi

Urșii dau năvală în tot mai multe localității. În ultimele 24 de ore, mai mulți urși a fost zăriți în localităţile Izvoru Mureşului şi Tuşnad Băi, iar prezenţa acestora a fost semnalată de localnici la numărul de urgenţă 112, potrivit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita.

Urșii au început să dea năvală în tot mai multe localității

Conform sursei citate, se pare că primul apel a fost înregistrat miercuri seară, în jurul orei 21:00, fiind făcut de o femeie care a anunţat prezenţa unui urs în curtea casei sale, localizată în Izvoru Mureşului.

La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care nu a mai găsit ursul acolo, apelanta afirmând însă că acesta i-a provocat stricăciuni, au spus reprezentanţii Jandarmeriei, într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Cel de-al doilea apel a fost făcut la ora 21:15, tot de o femeie, care semnala, la rândul ei, prezenţa unui urs pe Aleea Sfânta Ana din localitatea Băile Tuşnad.

Ursii au inceput sa dea navala in tot mai multe localitati
Urs Harghita

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan care au ajuns la scurt timp la faţa locului au îndepărtat ursul înspre pădure, continuându-şi patrularea. La ora 23,20, au observat un urs în spatele unui hotel din staţiune, care nu mişca, iar în momentul în care colegii se apropiau de acesta, dădea semne de agresivitate. Deoarece colegii au crezut iniţial că acesta este rănit, au fost sesizate toate autorităţile cu competenţe în domeniu pentru sprijin, fiind trimis la faţa locului şi un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Însă după o perioadă, după ce ursul a regurgitat o cantitate de hrană, s-a ridicat şi a plecat singur în pădure, mai găsim notat în comunicat.

Apelul final a venit din partea unui bărbat la ora 4:43, care a semnalat prezenţa unui urs pe strada Ciucaş din Băile Tuşnad, iar pentru îndepărtarea acestuia a fost nevoie să intervină un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, însă animalul a plecat din zonă înainte de sosirea acestuia.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia, au mai declarat reprezentanţii Jandarmeriei Harghita.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...