SPECIAL

Uriașă operațiune a poliției după ce o femeie a fost violată. Zeci de infracțiuni în mai multe județe. 13 persoane reținute, sume mari de bani confiscate

Cristian Botez 07.04.2022, 17:05
Uriașă operațiune a poliției după ce o femeie a fost violată. Zeci de infracțiuni în mai multe județe. 13 persoane reținute, sume mari de bani confiscate

O femeie care a reclamat la poliție că a fost violată recent de un individ a declanșat o operațiune uriașă a poliției. Nu mai puțin de 300 de polițiști din Inspectoratul General de Poliție, Poliția de Frontieră, polițiile din Hunedoara și Constanța, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și Jandarmeria au descins în forță la 19 adrese din județele Hunedoara, Timiș, Dolj, Constanța, și București. Au fost reținuți și audiați, în urma descinderilor, zeci de persoane, dintre acestea, 13, cu vârste cuprinse între 33 și 56 de ani, au fost reținute, azi, pentru 24 de ore.

Femeia violată, bătută și sechestrată timp de mai multe ore

Din primele cercetări a reieșit că femeia violată, căreia poliția a decis să-i protejeze identitatea, pentru a o feri de eventuale presiuni ale altor indivizi și ca să nu o pună în pericol, înainte de a fi violată a fost sechestrată și bătută, timp de mai multe ore.

Odată ce a fost declanșată ancheta privitoare la viol, ieri, 6 aprilie, Poliția a descoperit legături ale agresorului sexual și cu alte fapte, în cele din urmă ieșind la iveală o întreagă rețea infracțională. Dezavuarea rețelei a pornit în momentul în care s-a descoperit că suspectul de viol, lipsire de libertate asupra victimei, loviri și alte violențe, ar fi implicat și în alte fapte de natură penală, din domeniul infracționalității economico-financiare, în cauză, alături de Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Sector 5, fiind delegat Serviciul De Investigare a Criminalității Economico Financiare al Poliției Sector 5.

Reținuți pentru mai multe infracțuni

Infractorii, răspândiți în județele enumerate mai sus, se ocupau, printre altele cu „contrafaceri de mărci comerciale și de comercializarea acestor produse sub o marcă identică sau similară înregistrată pentru produse identice ori similare”, după cum se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Totodată, indivizii reținuți de polițiști sunt cercetați și pentru comiterea infracțiunilor de fals informatic, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Ce au descoperit polițiștii

Ca urmare a zecilor de percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mii de articole considerate de lux, și cităm comunicatul Poliției Române: peste 5000 de articole de îmbrăcăminte (geci, treninguri, hanorace, tricouri, etc) , peste 700 de perechi de încălțăminte , 356 de parfumuri , 671 de perechi ochelari de soare , aproximativ 80 de portofele, genți și curele și mai multe ceasuri, toate susceptibile a fi contrafăcute și purtând însemnele unor mărci protejate.

De asemenea, au fost identificate și ridicate peste 35.000 de accesorii pentru îmbrăcăminte (nasturi, fermoare, capse, etichete, catarame) susceptibil a fi contrafăcute, toate purtând însemnele unor mărci protejate, precum și peste 1.500 de metri bandă pentru geci , inscripționată cu numele unei cunoscute mărci”.

În afară de mărfuri au mai fost confiscați aproximativ 100.000 de euro și în jur de 35.00 de lei.

Ancheta continuă

Operațiunea, și repetăm, declanșată în urma unui apel la poliție al unei femei care a anunțat că a fost sechestrată, bătută și violată de un individ, a mai rezervat și altă surpriză. A fost depistat, în timpul acestor cercetări, și un medic din București, care, pe perioada campaniei de vaccinare, și cităm din nou comunicatul Poliției, „ar fi introdus în aplicația electronică date ce nu corespund adevărului, respectiv că ar fi imunizat mai multe persoane, cu un anumit tip de ser, fapt nereal”.

La percheziția făcută în casa medicului și la cabinet, polițiștii au descoperit 660.000 lei și 13.000 euro. Sume care au fost ridicate „în vederea continuării cercetărilor”.

Ancheta, de mare amploare, este continuată de către Serviciile Investigații Criminale și respectiv de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...