Urări și felicitări de Sfânta Maria. Mesaje de la mulți ani pentru toți apropiații

Emanuela Pană 14.08.2021, 09:38
Urări și felicitări de Sfânta Maria. Mesaje de la mulți ani pentru toți apropiații

În fiecare an de Sfânta Maria peste 2,2 milioane de români își serbează onomastica, 1,8 milioane dintre aceștia fiind femei (aproximativ 1.400.000 se numesc Maria, aproximativ 270.000, Mariana, și în jur de 51.000 poartă numele de Marinela). Dacă aveți rude, prieteni, colegi sau cunoștințe care poartă numele Sfintei Maria sau derivate din acesta, vă oferim câteva sugestii, idei de mesaje, SMS-uri cu urări și felicitări pentru această mare sărbătoare creștină.

Urări și felicitări de Sfânta Maria

Sărbătorile închinate Maicii Domnului au o importanță deosebită în cultul ortodox, gradul înalt de cinstire acordat Sfintei Fecioare Maria văzându-se și din numărul mare de sărbători închinate prăznuirii ei. În timp ce restul sfinților sunt pomeniți, de regulă, o singură dată pe an, în ziua adormirii lor, Sfânta Maria este celebrată, în mod special, de mai multe ori în cursul unui an bisericesc.

Vorbim despre sărbătoarea închinată nașterii ei (Sfânta Maria Mică – 8 septembrie), praznicul care cinstește adormirea sau trecerea ei la cele veșnice (Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare – 15 august), dar și unele minuni săvârşite prin puterea ei, după plecarea din viaţa aceasta.

Întrucât există două mari sărbători cu același nume, românii se cunfruntă cu o dilemă, neștiind când să ureze „La mulți ani!“ celor care își serbează onomastica de Sfânta Maria.

Întrucât pe data de 15 august este celebrată Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, tradiția străveche spune că este păcat să urezi „La mulți ani!“ în această zi, în care ar trebui să fie pomeniți doar morții. Prin urmare, singura zi în care le-am putea ura de bine sărbătoriților ar fi de Sânta Maria Mică, sărbătorită pe 8 septembrie.

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă contrazice această idee, spunând că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ar trebui să fie un prilej de bucurie pentru creștini, întrucât în ziua cu pricina Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veșnice, după cum reiese și din Troparul Adormirii Maicii Domnului: „Mutătu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții“.

Prin urmare, nu este greșit să urăm „La mulți ani!“ sărbătoriților de Sfânta Maria Mare. De Sfânta Maria își sărbătoresc onomastica persoanele care poartă numele de: Maria, Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

Citește și: Sfânta Maria Mică, Nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie. Ce rugăciune e bine să spui pentru liniște și bunăstare

Mesaje de la mulți ani pentru apropiați

Tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria și care își sărbătoresc pe 15 august onomastica le transmitem cu acestă ocazie cele mai bune gânduri și cele mai frumoase urări. În continuare, vă propunem o selecție de mesaje, felicitări și urări, pe care le puteți transmite, la rândul vostru, tuturor celor dragi.

Mesaje de la mulți ani de Sfânta Maria
Mesaje de la mulți ani de Sfânta Maria

1. De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Maria!

2. Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului un sincer: La mulți ani!

3. La mulţi ani Maria (Marian)! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă!

4. Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toata fericirea din lume. La mulți ani!

5. De Sfânta Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani!

6. Fie ca Sfânta Maria să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani!

7. Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău. La mulți ani, Maria!

8. Sper să rămai mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Maria!

9. De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor.

10. Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porți, învață sa ierți, sa fii mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc și să mă înveți să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!

11. Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!

12. Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani!

13. Pentru că ești o persoană atât de bună, de drăguță și de loială, îmi doresc ca Fecioara Maria să aibă grija de tine, să îți călăuzească pașii și să îți lumineze calea în viață. La mulți ani!

14. Fie ca în această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfânta Maria!

15. O zi frumoasă este ziua numelui tău! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani, Maria!

16. Dumnezeu mi-a dat familia, Sfanta Fecioară Maria al cărei nume îl porți mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viața mea, că am și voi avea bucuria de a trăi și simți o prietenie adevărată! Să îți fie viața binecuvântare și bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porți!

17. O sărbătorim pe Fecioara Maria și te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău!

18. Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La mulți ani!

19. La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume.

20. Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

21. Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşti deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!

22. Azi la meteo s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări şi cred că responsabil pentru asta eşti tu. La mulţi ani!

23. Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!

24. Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: La mulţi ani!

25. Păstrează-ţi sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămai un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Marii să ne lumineze vieţile şi mintea mereu! La mulţi ani!

La mulți ani tuturor sărbătoriților!

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...