Unul dintre planurile Rusiei era să invadeze România prin Moldova? Un jurnalist a dezvăluit ideile lui Putin

Stan Filon 20.01.2022, 10:48
Unul dintre planurile Rusiei era să invadeze România prin Moldova? Un jurnalist a dezvăluit ideile lui Putin

Rusia a avut în plan să invadeze Rpublica Moldova, spre granițele României! O spune singurul reporter din Europa care a reuşit să obţină informaţii exclusive despre planurile Moscovei şi hărţi cu trupele ruseşti. Acesta a acordat recent un interviu în care a vorbit exact despre planurile Rusiei. A spus și ce crede că se va întâmpla acum în Ucraina.

Rusia a avut în plan invadarea Republicii Moldova, spre granițele României

Jurnalistul Julian Ropcke, singurul care a aflat planurile Rusiei, a acordat un interviu Antenei 3, în care a vorbit inclusiv despre planurile avute de Moscova în trecut legate de invazia Republicii Modova și avansarea până la granițele României.

Jurnalistul spune că Rusia avea în plan să unească din nou teritoriile sovietice între ele. Acesta spune că Rusia s-a decis însă să acționeze în Ucraina, iar dacă până acum planurile de invazie erau privite cu scepticism de toată lumea, iată că acestea au devenit o adevărată problemă, mai ales după ce Rusia a masat forțe incredibile la granița cu Ucraina și chiar se pare că se pregătește de o invazie.

Rusia a avut in plan invadarea Republicii Moldova, spre granitele Romaniei
Rusia a avut in plan invadarea Republicii Moldova, spre granitele Romaniei

„Este o situaţie fluidă şi un scenariu dinamic”

„Ceea ce am auzit atunci era că un asalt cu tancuri din Crimeea şi o debarcare la Odesa şi apoi patrularea către vest. Întotdeauna am spus că este o situaţie fluidă şi un scenariu dinamic. Depinde de planurile Rusiei dacă va fi un asalt restrâns sau larg către Transnistria sau Moldova pentru a lega teritoriile ocupate de Rusia cu alte ţări între ele. Acesta a fost subiectul principal, să conecteze diferite foste enclave sovietice între ele.

Azi, Serghei Riabkov, vice-ministrul de externe rus a spus că nu există un risc să atace Ucraina dar în propoziţia următoare spune că vor face orice să împiedice Ucraina să adereze la NATO. Sunt mesaje mixte. Nu este niciun mesaj clar despre ceea ce vor să facă”, a spus Julian Ropcke.

Jurnalistul spune că planurile de invazie ale Rusiei sunt foarte serioase, mai ales după ce a observat că Moscova a pregătit foarte multe echipamente la granița cu Ucraina. Și nu vorbim doar despre artilerie, rachete şi tancuri, ci și întreaga logistica pentru o invazie, inclusiv tehnologie pentru a trece râuri, pentru a repara drumuri si aeroporturi.

„Ar putea ajunge la graniţă într-o zi”

„Depinde cum te uiţi. La graniţa de est noi am auzit că ar fi 100.000 care ar fi aproape şi când spun aproape ma refer la faptul că e o distanţă foarte mică, nu la un pas dar aproape la 250 de km. Asta înseamnă că ar putea ajunge la graniţă într-o zi.

Alte 50 de mii de trupe sunt în Crimeea şi din acest weekend avem trupele trimise în Belarus. Sunt cifre dinamice pentru că ai văzut mobilizarea de acum. Am văzut imaginile din weekend cu regiuni cu zăpadă din Siberia de la Ulan Ude şi Iacuţia, unde oamenii mergeau la trenuri şi copiii şi mamele îşi luau rămas bun de la soldaţii mobilizaţi. Aşadar aceste cifre cresc în fiecare zi şi e greu de spus unde merg. Poate merg să se antreneze în sectoarele de vest militare, poate în Belarus, poate în Doneţk sau Lugansk. E foarte greu de spus acum”, a mai spus jurnalistul.

Cu toate acestea, Rusia continuă să susțină că nu are în plan să atace, să lovească sau să invadeze Ucraina, ci doar face exerciții militare. De cealaltă parte, țări din Europa încep să trimită arme în Ucraina. Prima care a făcut acest pas a fost Marea Britanie, care a trimis spre Ucraina rachete anti-tanc. Ministrul Apărării britanic a spus că nu sunt arme strategice, nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, ci sunt doar arme de apărare, în cazul unei invazii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...