Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Botoșani a murit. Fiica sa e o prezentatoare tv extrem de populară

Beatrice Dumitru 19.12.2022, 17:42
Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Botoșani a murit. Fiica sa e o prezentatoare tv extrem de populară

Un important om de afaceri ai anilor ’90 și unul dintre primii antreprenori din Botoșani s-a stins din viață la sfârșitul săptămânii. Fiica sa este o cunoscută prezentatoare de televiziune de la noi. Acesta va fi înmormântat pe data de 20 decembrie.

Cine este fiica omului de afaceri

Omul de afaceri a fost proprietarul restaurantuluji Kilometrul 0 din Botoșani, care a funcționat o perioadă chiar în incinta Palatului Administrativ din oraș, și a deținut și zeci de hectare de pământ, pe care le-a vândut.

Este voba despre Adrian Ochișor, tatăl cunoscutei prezentatoare TV Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Rețeaua de idoli” de la TVR. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, la sfârșitul  săptămânii, în casa pe care o deținea în orașul Botoșani.

Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea în neființă a lui ADRIAN OCHIȘOR, iubit tată, bunic și soț. Unul dintre primii antreprenori din Botoșani și membru dedicat al comunității civice a orașului pe care l-a iubit și unde s-a născut își ia rămas bun de la lume în Biserica Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, de pe strada Victoriei”, a fost mesajul transmis de familia lui Adrian Ochișor.

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Botoșani a murit. Fiica sa e o prezentatoare tv extrem de populară
Irina Păcurariu, producătoare și prezentatoare TV. Sursa foro: Facebook

Irina Păcurariu, căsătorită cu primul român care a cucerit vârful Everest

Irina Păcurariu este una dinte cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune de la noi și de 30 de ani lucrează la TVR, timp în care a realizat nenumărate reportaje, emisiuni sau dezbateri pentru care a fost premiată de Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

Aceasta este căsătorită de peste 20 de ani cu Ticu Lăcătușu, primul român care a cucerit vârful Everest, în 1985, și a povestit cum este să fii soție de alpinist, mai ales când acesta este plecat în vreo expediției.

„În acele momente nu stai. Umbli, ai treabă, rezolvi lucruri, te ocupi de copii. Nu stai să te gândești. Acum, de când comunicarea e simplă, că există telefoane prin satelit și te aștepți să comunici periodic, e mai complicat decât când știai că vine o dată la trei săptămâni un fax. Pentru că dacă trei zile, cinci zile nu poți să iei legătura, atunci începe panica aia mare, pe care nu poți s-o controlezi!”, povestea Irina Păcurariu cu ceva vreme în urmă.

Cei doi au împreună două fiice. Cea mare, în vârstă de 22 de ani, a absolvit Facultatea de Arhitectură, la Oxford, în acest an.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...