Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate domeniile care aduc cei mai mulți bani Moscovei

Beatrice Dumitru 04.04.2022, 13:45
Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate domeniile care aduc cei mai mulți bani Moscovei

Uniunea Europeană va discuta despre un nou pachet de cinci sancțiuni împotriva Moscovei, după ce au apărut imagini cu dezastrul provocat de armata rusă la Bucha, unde a ucis sute de civili. Emmanuel  Macron a precizat că sunt vizate industriile care aduc cei mai mulți bani Rusiei. „Vladimir Putin și aliații săi vor simți consecințele”, a avertizat Olaf Scholz.

Rusia, vizată de noi sancțiuni

Uniunea Uuropeană va discuta pe 6 aprilie despre noile sancțiuni pe care la va impune Rusiei după uciderea sutelor de civili de la Bucha. Președintele Franței Emmanuel Macron a precizat că va avea discuții cu partenerii europeni, în această săptămână, cu privire la măsurile care se vor lua împotriva Moscovei.

Emmanuel Macron a declarat că „dorința lui” este să fie interzize toate exporturile de cărbune și petrol către Uniunea Europeană „în această săptămână”, după apariția imaginilor cu ororile provocate de armata rusă la Bucha, pe care le-a descris drept „crime de război”. De asemenea, UE vrea închiderea tuturor porturilor pentru vapoarele ruse, relatează CNN.

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate domeniile care aduc cei mai mulți bani Moscovei
Emmanuel Macron susține sancțiunile împotriva Rusiei.

Nu putem lăsa Rusia să scape. Trebuie să impunem sancțiuni și măsuri clare care să descurajeze ce s-a întâmplat la Bcha, ce se întâmplă la Mariupol. Aşadar, ne vom coordona cu partenerii noştri europeni, în special cu Germania”, a spus Emmanuel Macron.

„Nu există pace fără dreptate”

Emmanuel Macron a spus că există „semne foarte clare” că au fost comise crime de război în Bucha și că este destul de sigur că armata rusă este responsabilă pentru acest dezastru.

„Cei care sunt în spatele acestor crime trebuie să răspundă pentru ele. Trebuie să transmitem semnalul foarte clar că apărăm demnitatea noastră colectivă și valorile noastre. Nu există pace fără dreptate” a adăugat Emmanuel Macron.

Franța este pregătită să asiste Ucraina în investigarea evenimentelor de la Bucha, potrivit lui Macron, dar a refuzat să afirme dacă președintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie judecat pentru ceea ce s-a întâmplat în orașul ucrainean.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...