Unde trebuie să muți plantele din casă, vara. Avantajele sunt mai mari decât crezi

Andra Daoud 13.05.2022, 17:22
Unde trebuie să muți plantele din casă, vara. Avantajele sunt mai mari decât crezi

Plantele în ghiveci nu au doar rol estetic, ci și practic și nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Plantele de apartament înfrumusețează și însuflețesc orice încăpere, dar au și utilitate practică, îmbunătățind calitatea aerului. Unde ar trebui să muți plantele vara? Puțini știu acest truc în sezonul cald.

Unde este bine să muți ghivecele cu plante vara

Sezonul cald este pe cale să înceapă, iar zilele toride în care aerul din casă devine irespirabil sunt din ce în ce mai aproape. Există numeroase modalități de a combate disconfortul termic, iar plantele în ghiveci pot fi cea mai la îndemână metodă. Sunt numeroase plante care iubesc lumina, căldura și pot sta fără probleme în bătaia directă a razelor soarelui, iar vara ar trebui să profităm de acest lucru.

O modalitate excelentă de a scădea temperatura din cameră cu câteva grade este să mutăm ghivecele cu plante în dreptul ferestrelor. Acestea vor absorbi o mare parte din energia solară, împiedicând astfel căldura să inunde locuința.

Dacă aveți arbuști de apartament înalți sau orice plante care iubesc soarele, vara puteți, așadar, să împușcați doi iepuri dintr-o lovitură: plantele se vor bucura de soare și vor absorbi bună parte din căldură, ajutând astfel la răcorirea locuinței. Aveți grijă să le udați doar dimineața sau seara, nu în timpul zilei, când soarele este puternic, pentru a nu le afecta.

Unde trebuie sa muti plantele din casa, vara. Avantajele sunt mai mari decat crezi
Ghivecele cu plante ar trebui sa fie asezate la fereastra vara

Motivul pentru care unele plante în ghiveci nu rezistă

În timp ce unele plante iubesc lumina și razele soarelui și cresc rapid atunci când au parte de acestea, există și plante mai sensibile la căldură, ale căror frunze se ofilesc imediat atunci când se află în bătaia directă a razelor soarelui. Înainte de a așeza ghivecele în dreptul geamului, asigurați-vă că plantelor respective le priește să stea la soare.

Un alt motiv pentru care plantele pot ajunge să se ofilească are legătură cu cantitatea de apă pe care o primesc. În timp ce unora dintre plante le place ca apa să băltească în suportul de sub ghiveci constant, altele au nevoie să fie udate foarte puțin, o dată la câteva zile. În plus, acestea din urmă au nevoie de un sol nisipos, care să dreneze bine apa, în caz contrar rădăcinile lor vor putrezi, iar plantele vor ajunge să moară în cele din urmă.

De asemenea, este posibil ca plantele să sufere din cauză că nu au un ghiveci pe măsură. Vasul trebuie schimbat constant, pe măsură ce planta crește, pentru ca rădăcinile acesteia să aibă loc să se dezvolte cum trebuie. Paraziții pot afecta și ei dezvoltarea plantei, chiar dacă aceasta este în ghiveci, în casă, și nu în aer liber. Examinați cu atenție frunzele plantei și dacă observați pete sau insecte mici, tratați planta corespunzător, pentru a nu o pierde.

Urmăriți Impact.ro și pe