Unde trebuie să îți ții banii în casă. Acesta este cel mai sigur loc. Chiar polițiștii îl recomandă

Ana Anitoiu 06.10.2022, 12:02
Unde trebuie să îți ții banii în casă. Acesta este cel mai sigur loc. Chiar polițiștii îl recomandă

Polițiștii au dezvăluit unde trebuie să îți ții banii în casă, dacă vrei să nu ai emoții că ți-ar putea fi furați la un moment dat. Oamenii legii au explicat care este cel mai sigur loc în care să pui bancnotele, în cazul în care preferi să ai numerar în locuință.

Care este suma de bani maximă pe care ar trebui să o ții în casă

Conform unei recomandări date de protecția civilă din Austria Superioară, suma de bani maximă pe care ar trebui să o ții în casă este de 500 de euro, în bancnote mici, însă aceasta depinde și de numărul oamenilor care locuiesc în aceeași casă.

Banca centrală a Germaniei, Deutsche Bundesbank, a aflat că persoanele fizice depozitează în propria locuință, în medie, peste 1.300 de euro. În portofel, aceștia au aproximativ 107 euro.

Unde trebuie sa iti tii banii in casa. Acesta este cel mai sigur loc
Unde trebuie sa iti tii banii in casa

Cel mai sigur loc în care să-ți pui banii în casă

Și conform Poliției, nu ar trebui să ții foarte mulți bani în casă. Însă, dacă vrei să ai câteva bancnote ascunse pe care să le folosești la nevoie, trebuie să eviți să îi ascunzi în locuri în care hoții sunt obișnuiți să le caute, precum în cărți, în frigider, dulap, în sertarul pentru șosete sau lenjerie intimă, în rezervor sau sub pat.

În schimb, printre cele mai sigure locuri în care poți ascunde sumele de bani se numără cele mai puțin accesibile sau cele mai ciudate dintre locurile din casă. De exemplu, un plic de supă congelată sau pungi de alimente înghețate, în pământul dintr-un ghiveci de flori.

Totuși, cel mai sigur loc din casă în care îți poți ascunde banii nu este niciunul dintre acestea, ci un seif montat permanent, pe care hoții să nu-l poată ridica pur și simplu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...