Unde să mergi de 1 mai dacă nu vrei să te duci la mare. Locurile ideale din România

Andra Daoud 30.04.2022, 16:44
Unde să mergi de 1 mai dacă nu vrei să te duci la mare. Locurile ideale din România

Ziua de 1 mai a devenit prilej de sărbătoare și plimbări încă din perioada comunistă. Chiar dacă acum nu mai are aceeași semnificație și nu se mai sărbătorește ca în trecut, tot este prilej pentru români să facă măcar un grătar, dacă nu să plănuiască o escapadă la mare sau la munte. Anul acesta, 1 mai pică duminică și, în timp ce mulți români aleg să meargă la mare sau la munte, sunt o mulțime de alte locuri pe care le poți vizita.

Unde poți merge de 1 mai dacă nu vrei să te duci la mare

Peste 30.000 de turiști sunt așteptați weekend-ul acesta pe litoral, iar hotelierii spun că aproximativ 90% din locurile de cazare au fost rezervate. Și spre stațiunile de pe Valea Prahovei s-au îndreptat mulți români dornici de relaxare, așa că dacă vreți să evitați traficul intens de pe A2 sau de pe DN1, iată unde puteți petrece ziua de 1 mai!

Maramureș

Zona Maramureșului este una în care ai ce vedea în orice perioadă a anului. Satele în care tradițiile s-au păstrat cu sfințenie și Parcul Natural Munții Maramureșului sunt principalele atracții, însă dacă ajungeți în zonă, nu ratați plimbarea cu mocănița!

Covasna

Zonă cunoscută pentru numărul mare de conace și castele poate fi destinația perfectă de 1 mai. Sunt peste 200 de reședințe ale unor foști nobili, iar dacă ajungeți în zonă, treceți pe lista și orașul Sfântu Gheorghe.

Băile Herculane

O stațiune cu o tradiție veche, uitată de mulți români, din păcate. Dincolo de peisajele pe care le puteți admira aici și de locurile încărcate de istorie, puteți vizita izvoarele cu apă caldă, ale căror proprietăți erau cunoscute încă de pe vremea romanilor. În total sunt 15 izvoare cu ape minerale și termale.

Unde sa mergi de 1 mai daca nu vrei sa te duci la mare. Locurile ideale din Romania 1
Baile Herculane

Canionul Moldoveanu

Munții Făgăraș au peisaje spectaculoase, iar Canionul Moldoveanu poate fi locul ideal pentru a petrece timp în natură, la aer curat. Traseul este ușor de parcurs primăvara, când vremea este caldă, și durează 3-4 ore să treceți dintr-o parte în alta.

Rezervația Grădina Zmeilor

Este locul ideal pentru a observa efectul pe care l-au avut fenomenele naturale asupra conglomeratelor și gresiilor. Rezervația este într-o continuă evoluție, iar blocurile pe care le veți vedea au diverse forme, de ciuperci, animale, turnuri sau stâlpi.

Sighișoara

Orașul-cetate plin de culoare, care se află și pe lista turiștilor străini care vin în țara noastră, poate fi destinația ideală pentru weekend-ul de 1 mai. Centrul vechi, cu Cetatea Medievală, este atracția principală a orașului din inima Transilvaniei.

Satul scufundat de la Geamăna

Satul a fost acoperit de apă, în urmă cu mult timp, ca urmare a operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, fiind transformat într-un lac uriaș. Fostul sat se află de fapt la 100 de metri sub nivelul apei, iar casele au fost acoperite de deșeuri toxice, rezultate în urma exploatării.

Vă puteți planifica plimbarea de 1 mai în funcție de zona în care locuiți, iar dacă nu vreți să petreceți prea mult timp în trafic și dacă vreți să vă întoarceți în aceeași zi, puteți alege o destinație apropiată de casă.

Urmăriți Impact.ro și pe