Unde a învățat, de fapt, Andreea Marin și ce specialitate are

Daria Petrescu 01.03.2020, 10:32
Unde a învățat, de fapt, Andreea Marin și ce specialitate are

Andreea Marin este una dintre cele mai apreciate prezențe de pe micul ecran. A devenit cunoscută în urmă cu 20 de ani, odată cu emisiunea Surprize, surprize. De atunci, a fost nelipsită din diversele proiecte de televiziune sau cazuri umanitare.

Andreea Marin a studiat la o școală din Roman

Andreea Violeta Marin s-a născut pe 22 decembrie 1974 în Roman, România. A urmat cursurile Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

După ce și-a finalizat studiile liceale, Andreea Marin a urmat Facultatea de Informatică. In același timp, ea a avut prima apartie pe micile ecrane la TVR Iași, lucru ce a motivat-o să urmeze și alte cursuri decât cele ale facultății sale.

Andreea a început să studieze cursuri de specializare în jurnalism, relații publice și publicitate. Acestea, în cadrul Thompson Foundation și University of South California, scrie cancan.ro.

Viața personală a Andreei Marin. Ce spune despre divorțul de Ștefan Bănică Jr.

În 1995, pe când avea 21 de ani, s-a căsătorit cu Cristian Gheorghiță, care în prezent este director de marketing la Prima TV. Cei doi au divorțat în anul 2000. În ianuarie 2006 Andreea s-a recăsătorit, cu Ștefan Bănică Junior, iar pe 15 decembrie 2007 a născut-o pe Ana Violeta. După 7 ani de căsnicie, cuplul și-a anunțat divorțul pe rețeaua de socializare Facebook.

Anul trecut, Andreea Marin a vorbit într-un interviu acordat revistei VIVA!, despre divorțul de Ștefan Bănică. „Comunicăm mereu spre binele ei. E foarte important să fim pe aceeași lungime de undă.

Doi oameni pot fi buni, fiecare dintre ei, dar să nu găsească un numitor comun. La început te atrage celălalt, dar pe parcurs vezi că principiile de viață nu duc spre același orizont.

Când nu mai au disponibilitatea să construiască fiecare să-și vadă de drumul lui. Se poate spune că este o dovadă de egoism care suferă după despărțirea părinților.

Da, copiilor nu are cum să le fie bine din prima, dar îi poate fi bine dacă înțelege și i se explică. Eu i-am spus copilului meu încă din momentul deciziei. Nu am căutat să ascund sau să mint. Avem șansa să fim fericiți acum. Fiecare pe drumul său și în același timp să creștem acest copil minunat”, a declarat Andreea Marin la Interviurile VIVA!.

Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Adrian Brâncoveanu
Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Adrian Brâncoveanu

Pe 22 decembrie 2013, în ziua în care a împlinit 39 de ani, Andreea s-a căsătorit civil cu Tuncay Öztürk. Barbatul este un medic turc, fizioterapeut și osteopat, care este și preparator fizic al lotului național de gimnastică feminină al României. Cei doi au divortat. Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Adrian Brâncoveanu. Aceasta a spus despre el că este sufletul ei pereche.

Andreea Marin, prima jurnalistă care a ajuns pe Kilimanjaro

Andreea Marin este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, „Acoperișul Africii”. De asemenea, este coproducător al documentarului „Kilimanjaro 2001” realizat pentru TVR. A obținut cea mai mare audiență la 1 decembrie 2001.

Fosta soție a lui Ștefan Bănică Jr. a fost moderator/director de program al emisiunii „Prețuiește viața”. Emisiunea a fost difuzată în fiecare duminică seara la TVR 1 (20 octombrie 2013 cu pauză în anii 2014 și 2015. A revenind din 27 martie 2016 până în septembrie 2016). Acum emisiunea este transmisă de postul de radio Itsy Bitsy.