Un tânăr emigrant din Maroc ajunge pe tărâm spaniol cu ajutorul unor sticle goale de plastic. Imaginile disperării fac înconjurul lumii

Ana Ionescu 21.05.2021, 20:01

Imagini şocante apar din Ceuta, care se confruntă cu un val de emigranți din Maroc care au luat cu asalt enclava spaniolă, începând de marți, când au încercat să intre în Spania peste 8.000 de persoane. Un tânăr din Maroc a mers pe apă cu ajutorul unor sticle goale, iar imaginile cu acesta au făcut înconjurul lumii.

Un tânăr din Maroc a mers pe apă cu ajutorul unor sticle goale din plastic

În încercarea disperată de a ajunge în Spania emigranții din Maroc au recurs la tot felul de dispozitive pentru a trece marea. Imagini cu un tânăr emigrant au făcut înconjurul lumii. Acesta a încercat să ajungă în enclava spaniolă Ceuta cu ajutorul unor sticle goale din plastic. Filmările capturate miercuri, publicate de Daily Mail, îl arată pe tânăr plângând în timp ce vâslește spre țărm și se agaţă de o geamandură, plutind cu ajutorul sticlelor goale.

Băiatul este doar unul dintre miile de oameni care încearcă cu disperare să ajungă din Maroc în orașul spaniol Ceuta în aceasta săptămână. În momentul în care a ieșit din apă, băiatul a început să fugă disperat pentru a nu fi reținut de soldații armatei spaniole. A încercat să escaladeze un zid, desculț, însă până la urmă a fost prins.

Un tanar emigrant din Maroc ajunge pe taram spaniol cu ajutorul unor sticle goale de plastic Imaginile disperarii fac inconjurul lumii5
Un tanar emigrant din Maroc ajunge pe taram spaniol cu ajutorul unor sticle goale de plastic. Sursa foto: dailymail.com

Peste 6.000 de migranți au luat au încercat să intre în Spania într-o singură zi

Aproximativ 8.000 de migranți, majoritatea din Maroc, au luat cu asalt, marți, enclava spaniolă Ceuta, vecină cu Marocul. Este un număr record pentru o singură zi, au anunțat autoritățile spaniole. Printre migranți se numără 1.500 de minori, care au ajuns în enclava spaniolă fie înot, fie pe jos în timpul refluxului.

Potrivit presei internaționale, enclavele spaniole Ceuta și Melilla au devenit un punct de atracție pentru migranții africani care ar fi auzit că pot intra cu ușurință în Spania prin această zonă. Au fost trimiși înapoi în Maroc aproximativ 2.700 de migranți, dar nu și minorii. Pentru a opri valul de migranți, autoritățile spaniole au trimis armata pentru a ajuta poliţia de frontieră. Populația enclavei este de 80.000 de locuitori.

Enclavele spaniole Ceuta și Melila de pe coasta de nord a Marocului au devenit de mai mult timp o atracție pentru migranții africani care vor să ajungă în Europa, însă nimeni nu se aștepta la un asemenea val de persoane. Potrivit presei spaniole, până la 85 de migranți au escaladat, marți, gardurile ce demarchează granița cu Melila, situată la aproximativ 300 de kilometri est de Ceuta.

Urmăriți Impact.ro și pe