Un tânăr din Fierbinți, reacție vehementă la adresa celebrului serial de la Pro TV. „Românii cred că locul ăsta ne definește”

Cazacu Alexandru 26.06.2022, 16:18
Un tânăr din Fierbinți, reacție vehementă la adresa celebrului serial de la Pro TV. „Românii cred că locul ăsta ne definește”

Cu siguranță, mulți dintre telespectatorii români râd cu poftă în timp ce urmăresc „Las Fierbinți”. Ei bine, un tânăr din Fierbinți, localitate din Ialomița devenită cunoscută odată cu difuzarea celebrului serial, a luat 9,75 la Evaluarea Națională 2022, fără a primi meditații. Elevul a avut o reacție vehementă la adresa serialului de la Pro TV.

Reacția vehementă a unui tânăr din Fierbinți la adresa serialului de la Pro TV

Conform statisticilor, unul din trei elevi din mediul rural care au susținut Evaluarea Națională 2022 nu au reușit să ia peste 5. Ei bine, acesta nu este și cazul lui Mihai Nedelcu (15 ani), un tânăr din satul Fierbinți. Deși nu a făcut nicio oră de meditație, el a reușit să să obțină nota 9,75 la Evaluarea Națională.

În caz că nu știați, „Las Fierbinți” se filmează în orașul Fierbinți-Târg. Pe lângă localitatea cu același nume, orașul cuprinde și satele Fierbinții de Jos, Fierbinții de Sus și Grecii de Jos. Elevul este de părere că, din nefericire, îndrăgitul serial de la Pro TV a pus o etichetă negativă pe localnicii de aici. Ba chiar mai mult de atât, tânărul a dat și un exemplu în acest sens.

„Acum trei săptămâni, de exemplu, am mers cu tatăl meu în București ca să ne informăm despre admiterea la licee. La unul dintre licee, după ce am întrebat care este procedura și cum pot fi sigur că sunt înscris, următoarea întrebare a fost de unde sunt. Până atunci, personalul a fost destul de primitor.

În momentul în care am spus că suntem din provincie și mai ales din localitatea făcută celebră de acest serial, Fierbinți, am simțit schimbarea din tonalitatea vocii”, a povestit Mihai, potrivit scoala9.ro.

Un tânăr din Fierbinți, reacție vehementă la adresa celebrului serial de la Pro TV
Un tânăr din Fierbinți, reacție vehementă la adresa celebrului serial de la Pro TV

Mihai Nedelcu: „Parcă încep să te privească cu superioritate”

Adolescentul este de părere că, în general, unii oameni îi privesc puțin de sus pe cei din provincie. În plus, el spune că eticheta pe care a pus-o celebrul serial localnicilor nu este una tocmai bună. După cum se poate vedea, există și oameni inteligenți și muncitori în satele din țara noastră.

„Parcă încep să te privească cu superioritate, căci noi venim din provincie și, mai ales, dintr-un loc în care se promovează prostia și delăsarea. Adică nu e cea mai bună etichetă pe care a putut să ne-o ofere un serial. Am văzut că producătorii menționează că serialul este doar un pamflet și că, la bază, satirizează aceste defecte. Însă, în opinia mea, românul de rând percepe locul acela ca fiind definitoriu pentru aspectele prezentate în serial”, adaugă tânărul.

Cu o medie de admitere la liceu de 9,79, adolescentul speră să intre la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, din București sau la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Tânărul nu crede că va avea o problemă cu adaptarea la viața din București, însă susține că va ști sigur dacă și-a găsit „locul printre bucureșteni” după sau trei luni de locuit în Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...