Un susținător al lui Donald Trump, dat afară de la serviciu după ce a pătruns în Capitoliu. Cum și-a făcut de râs compania

Ana Anitoiu 08.01.2021, 16:23
Un susținător al lui Donald Trump, dat afară de la serviciu după ce a pătruns în Capitoliu. Cum și-a făcut de râs compania

Un susținător al lui Donald Trump a fost dat afară de la serviciu după ce a pătruns, miercuri, în Capitoliul Statelor Unite ale Americii. Compania care l-a concediat a explicat motivul pentru care a luat această decizie, precum și modul în care bărbatul a fost identificat.

Cum și-a făcut de râs compania susținătorul lui Trump dat afară de la serviciu

Bărbatul în cauză a fost fotografiat de mai multe ori de fotoreporteri în interiorul Capitoliului, miercuri. Susținătorul lui Donald Trump purta o șapcă și o glugă de la ceremonia de învestitură a președintelui republican, în anul 2017. În plus, el a fluturat un steag pe care era imprimat mesajul ”Trump este președintele meu”.

La un moment dat, acest bărbat a fost surprins stând cu Jake Angeli, șamanul unei secte numite QAnon, care a condus un grup de protestatari susținători ai lui Donald Trump în atacul asupra Congresului american, când a fost programată confirmarea democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale. Acesta a purtat o pălărie din blană cu coarne de bivol și și-a vopsit fața în culorile roșu, alb și albastru. Principala teorie a conspirației, ce stă la baza QAnon, este că Trump duce un război secret împotriva unor sataniști pedofili ce se ascund în guvernământ, afaceri și mass media.

Un sustinator al lui Donald Trump, dat afara de la serviciu dupa ce a patruns in Capitoliu. Cum si-a facut de ras compania
Sustinatorul lui Donald Trump care a fost concediat (alaturi de Jake Angeli, in imaginea din dreapta)

Ce a transmis compania despre concedierea susținătorului lui Donald Trump

Compania care l-a dat afară pe susținătorul lui Donald Trump văzut în Capitoliu a transmis un punct de vedere referitor la decizia pe care a luat-o. Firma, ce are sediul în statul american Maryland, a explicat că nu acceptă în echipă persoane care demonstrează un comportament periculos ce pune în pericol siguranța altora.

”Navistar Direct Marketing a fost înștiințată că un bărbat care a purtat o insignă a companiei a fost văzut în Capitolul Statelor Unite ale Americii la data de 6 ianuarie 2021, în timpul protestului violent. După ce o dovadă fotografică a fost analizată, angajatul în cauză a fost concediat imediat. Deși sprijinim dreptul tuturor angajaților la exprimarea pașnică și în limitele legii a libertății de exprimare, orice angajat care demonstrează un comportament periculos, ce pune în pericol sănătatea și siguranța altora, nu mai poate face parte din echipa noastră”, au transmis reprezentanții companiei.

Alte persoane, date afară de la serviciu, după protestul de la Capitoliu

Acesta nu este singurul caz de acest fel. Și alte companii au luat decizii similare împotriva unor angajați care au luat parte la protestul violent de la Capitoliu. Nici un director executiv al unei companii din Illinois n-a scăpat de o astfel de consecință. Compania Cogensia și-a suspendat CEO-ul, după ce a lansat o anchetă referitoare la implicarea sa în incident. Pe de altă parte, directorul executiv, Bradley F. Rukstales, și-a cerut scuze pe internet pentru că a intrat în Capitoliu, spunând că aceasta a fost ”cea mai proastă decizie” pe care a luat-o vreodată.

De asemenea, un fost reprezentant al statului Pennsylvania a demisionat din funcția sa de profesor adjunct la un colegiu, după ce instituția de învățământ a demarat o anchetă referitoare la prezența lui la Capitoliu. Și un avocat din Texas și-a părăsit locul de muncă, deși nu este clar dacă a fost dat afară sau a demisionat. Acesta a precizat că el a ”protestat pașnic”. Între timp, FBI le cere cetățenilor americani să ajute la identificarea persoanelor care au luat parte la incident. Acestea ar putea fi acuzate de infracțiuni federale. Joe Biden, președintele ales al SUA, a spus că cei care au atacat Capitoliu nu pot fi numiți ”protestatari”, pentru că, de fapt, sunt ”teroriști domestici”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...