Un român făcea bani în Italia cu metoda Vecinul. A fost prins de poliția din Treviso

Ana Anitoiu 25.11.2022, 19:35
Un român făcea bani în Italia cu metoda Vecinul. A fost prins de poliția din Treviso

Un român în vârstă de 50 de ani făcea bani în Italia cu metoda Vecinul. A fost prins de poliția din Treviso, după ce a reușit să înșele cel puțin șase persoane. Oamenii au povestit cum a reușit să-i păcălească bărbatul.

Cum făcea bani românul, prin metoda Vecinul

Românul, care era cunoscut pentru escrocherii asemănătoare și la Veneția, li s-a prezentat persoanelor înșelate drept „avocatul Zuin”. Bărbatul s-a îmbrăcat bine și le-a convins prin felul în care le-a vorbit, spunându-le că abia s-a mutat în bloc, a rămas încuiat în afara apartamentului său și are nevoie de bani pentru a plăti un lăcătuș.

„Sunt avocatul Zuin. Sunt noul dumneavoastră vecin. Mi-am uitat cheile în apartament și am rămas încuiat afară, dacă mă puteți ajuta, pentru că trebuie să plătesc acum un lăcătuș”, era povestea pe care o spunea românul pentru a obține bani.

Romanul Mirel Joaca Bine, impuscat in Italia. Brasoveanul fusese surprins furand dintr-o casa
Un roman, cercetat in Italia pentru inselaciune

Câți bani cerea escrocul român

Falsul avocat român a fost în cele din urmă reclamat pentru înșelăciune în formă continuată și violare de domiciliu. Bărbatul le cerea oamenilor sume între 20 și 60 de euro, spunându-le că are nevoie de ei pentru a plăti intervenția lăcătușului pentru schimbarea încuietorii locuinței sale.

„Alarma stârnită în rândul cetățenilor de către falsul avocat, având în vedere și videoclipurile filmate de victime și răspândite pe rețelele de socializare a stârnit interesul și în mass-media locale și naționale, care i-a atribuit presupusului escroc apelativul de vrăjitor al escrocheriilor“, a transmis poliția din Treviso într-un comunicat de presă.

Poliția din Treviso a adăugat că doar în acest oraș din Italia au fost constatate șase astfel de cazuri de înșelăciune, iar într-unul dintre aceste cazuri, falsul avocat român s-a prezentat chiar desculț în fața persoanelor pe care și-a propus să le înșele, astfel încât să le convingă să îi dea banii pe care i-a cerut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...