Un român a făcut infarct, după ce a văzut factura de la gaze. Suma pe care o avea de dat, una uriaşă

Badea Violeta 11.01.2022, 19:54
Un român a făcut infarct, după ce a văzut factura de la gaze. Suma pe care o avea de dat, una uriaşă

Caz șocant în Brăila, unde unui bărbat i s-a făcut rău, la propriu, când a văzut suma pe care este nevoit să o plătească la gaze. Soția brăileanului a cerut intervenția medicilor, iar aceștia au reușit să-l stabilizeze. Bărbatul nu își poate reveni din șoc și își strigă nemulțumirea în presa locală. Acesta nu înțelege cum s-a ajuns la o astfel de cifră.

Un bărbat din Brăila a făcut infarct, după ce a văzut factura la gaze

Un bărbat din Brăila a făcut infarct din cauza unei situații cu care se confruntă mulți români în această perioadă, și anume, factura la utilități.

El a rămas șocat de suma pe care este nevoit să o scoată din buzunar pentru a achita gazele. Bărbatul nu înțelege cum de s-a ajuns la o asemenea cifră, în condiţiile în care consumul doar se dublase față de luna trecută.

„Vă scriu în legătură cu facturile de gaz primită ieri. Este de speriat, în sensul că, pentru un consum aproape dublu față de luna noiembrie, s-a emis acum o factură de 10 ori mai mare.

Vă dau exemplul meu, pentru un consum de 91 metri cubi luna trecută s-au plătit 283 de lei, iar acum, la 190 de metri cubi, trebuie să plătesc 2.000 de lei. Cum să plătesc eu această sumă, să fac rată la bancă? Dar lunile viitoare? Ce ne așteaptă?”, a povestit bărbatul pentru InfoBrăila.ro.

Factura barbatului
Factura barbatului

Medicii au reușit să-i salveze viața

Bărbatul a dezvăluit că a făcut infarct de supărare, așa că soția sa a cerut ajutorul cadrelor medicale. Din fericire, acestea au intervenit la timp și au reușit să-i salveze viața omului.

„Soția mea a chemat Salvarea, că mi s-a făcut rău când văzut. Noi murim de foame în casă și ăștia își bat joc de noi! Medicii mi-au zis că am făcut infarct de supărare.

Noroc că m-au dus la spital și mi-au dat ceva care a dizolvat, nu ;tiu eu exact, dar mi-au zis să mă feresc de supărări. Cum să mă feresc de nenoricirea care se abate peste noi în fiecare zi?!”, a mărturisit brăileanul pentru aceeași sursă.

Cum de s-a ajuns la suma de 2.000 de lei? Ei bine, explicația este destul de simplă. Se pare că furnizorii au emis facturi la energie electrică și gaz fără compensare sau fără plafonare.

Amintim că legea privind plafonarea prețurilor la aceste două servicii, precum și schema de compensare se aplică de la data de 1 noiembrie, fiind publicată și în Monitorul Oficial din 29 octombrie.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...