Un produs popular pentru români, scos din magazinele Lidl. Tocmai a fost interzis oficial

Nicu Stan 11.08.2021, 15:58
Un produs popular pentru români, scos din magazinele Lidl. Tocmai a fost interzis oficial

Un produs popular pentru români va fi scos din magazinele Lidl. Produsul iubit de români tocmai ce a fost interzis oficial și urmează să dispară în totalitate de pe rafturilor din magazinele retailerului german din toată țara. Care este produsul de care trebuie să te ferești.

Un produs foarte cumpărat de români, retras din magazinele Lidl. Conține un ingredient cancerigen

Un produs care se găsește în magazinele Lidl urmează să dispară de pe rafturile magazinelor din România, întrucât acesta a fost interzis. Anunțul oficial a fost făcut de către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, compania Macromex a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă apărută la stabilizatorii din plante al căror conținut de oxid de etilenă ar depăși limitele permise de lege.

Inghetata La Stada, retrasa de la vanzare
Inghetata La Stada, retrasa de la vanzare

ANSVSA a făcut anunțul

ANSVSA a făcut anunțul oficial porivit căruia un alt lot de înghețată a fost retras de la vânzare. Produsul este unul din preferatele românilor și s-a regăsit și în toate magazinele Lidl România.

Macromex este proprietar al mărcii de înghețată la Strada care este preparată în Franța. Astfel, compania a rechemat produsele de înghețată La Strada Căpșune din toate magazinele.

Clienții care au cumpărat înghețată La Strada își pot recupera banii returnând produsele

De asemenea, cei care au cumpărat unul sau mai multe din produsele vizate și doresc recuperarea banilor, compania recomandă returnarea produsului sau ambalajului chiar la magazinul de unde a fost cumpărată înghețata, până la data de 16 august 2021.

Pe de altă parte, la începutul lunii iulie un alt producător rechema loturi imense de înghețată din gama Bounty, Snickers şi Twix. Mai exact, este vorba despre cele comercializate individual, dar și de produsele la cutie cu șase bucăți.

De ce este înghețata La Strada retrasă de la vânzare

De asemenea, în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potențial cancerigen. Astfel, președintele ANSVSA a anunțat că în aceste produse cantitatea de etilenă este mică, însă ”consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători.

Nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal

ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată.

Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, anunța ANSVSA.

Urmăriți Impact.ro și pe