Un preot celebru critică femeile care vin la biserică. Detaliul care l-a înfuriat teribil

Corina Oprea 24.05.2023, 08:16
Un preot celebru critică femeile care vin la biserică. Detaliul care l-a înfuriat teribil

Un preot celebru a vorbit despre felul în care se îmbracă femeile în biserică și le-a criticat pe enoriașele care nu au o ținută adecvată. Consideră că cele care optează pentru haine scurte și decoltate îi vor distrage pe ceilalți oameni veniți la rugăciune și le-a făcut acestora niște recomandări clare, de care ar trebui să țină cont.

Preotul critică enoriașele indecente

Preotul Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din zona Universității, a vorbit despre felul în care se îmbracă femeile când vin la biserică. Acesta le-a criticat pe cele care nu au o ținută adecvată, pe motiv că distrag atenția celorlalți prezenți în biserică și chiar a prezentat un caz real în acest sens.

Parohul a povestit cum o tânără a venit în biserică într-o ținută deloc potrivită pentru Casa Domnului, unde se mai aflau și alți tineri. Când s-a aplecat studenta, ceilalți s-au oprit din rugăciune ca să se holbeze la ea, pentru că a arătat mai mult decât era cazul.

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine”, a spus părintele Vasile Ioana.

Ce le sfătuiește preotul pe femeile care vin la biserică

Preotul Vasile Ioana le sfătuiește pe femei să renunțe la machiaj și hainele scurte când vin la biserică. Acolo, tot ce contează este smerenia, ce îți dă cea mai frumoasă atitudine. Astfel, le recomandă enoriașelor să vină cât mai acoperite, să își acopere și capul, pentru că doar așa se vor uni cu Dumnezeu și vor găsi calea spre pocăință.

„Le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu.

Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a spus preotul, la emisiunea „Vorbește lumea”.

Nu contează cât de frumoase sunt hainele de pe tine. Pe Dumnezeu îl interesează doar iubirea pe care i-o porți, pocăința și smerenia cu care intri în Casa Lui.

Urmăriți Impact.ro și pe