Un polițist și-a amendat colegul pe care tot el îl chemase în ajutor. Moment memorabil la Constanța

Redacția IMPACT 03.04.2020, 18:11
Un polițist și-a amendat colegul pe care tot el îl chemase în ajutor. Moment memorabil la Constanța

Un polițist a fost amendat de un coleg de-al său, deși îi solicitase acestuia să intervină, pentru a-l ajuta, în plină criză sanitară. Momentele desprinse din scenariul unui film și de-a dreptul memorabile au avut loc la Constanța, cu câteva zile în urmă.

Un polițist și-a amendat colegul, pe care tot el îl chemase în ajutor

Mai exact, scandalul a izbucnit acum câteva zile, între un polițist local și un agent de la rutieră. Motivul peripeției din plină epidemie sanitară a fost generat și de faptul că a fost întocmit un proces verbal. De aceea, autoritățile au deschis chiar o anchetă, în acest caz.

Un polițist și-a amendat colegul pe care tot el îl chemase în ajutor. Moment memorabil la Constanța
Un polițist local din Constanța și-a amendat colegul de la rutieră, pe care îl chemase în ajutor, în plină pandemie

Lucrurile au degenerat în noaptea de 30 spre 31 martie, atunci când un echipaj de Poliție locală a depistat în trafic o mașină ce se deplasa într-un mod haotic. De asemenea, totul s-a petrecut pe strada Mircea cel Bătrân, din orașul Constanța. Cei de la Poliția Locală au oprit respectivul autoturism, în care se aflau trei persoane. De asemenea, șoferul emana un miros de alcool, de aceea, ofițerii locali au apelat la colegii lor, de la Poliția Rutieră, pentru a fi constată neregula, potrivit celor de la adevărul.ro.

Motivul e unul incredibil

La sosirea respectivului echipaj și odată cu testarea șoferului, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,82 grame, la mie. Totuși, în momentul în care au întocmit procesul verbal, între cadrele de poliție a izbucnit un real scandal. Agentul de la Rutieră a dorit să îl treacă pe polițistul local pe procesul verbal, cerându-i să prezinte și actele de identitate. Refuzul acestuia a venit la pachet și cu răspunsul că nu are documentele la el. De aceea, agentul de la Rutieră și-a amendat colegul de la Poliția locală, iar acesta a primit o contravenție de 500 de lei, pentru refuz.

„Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată“, au transmis oficial cei de la Poliţia Constanţa.

Urmăriți Impact.ro și pe