Un oraș mare al României va fi legat cu Autostrada Soarelui. Drumul expres va avea 150 de kilometri

Badea Violeta 18.02.2023, 08:13
Un oraș mare al României va fi legat cu Autostrada Soarelui. Drumul expres va avea 150 de kilometri

Veste bună pentru locuitorii unui mare oraș al României. De curând a fost semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză care va conecta localitatea lor cu Autostrada Soarelui. Iată mai multe detalii!

Orașul care va fi legat de Autostrada Soarelui. Se va construi drum expres

E oficial! În țara noastră se va construi un nou drum expres, în lungime totală de 150 de kilometri, care va lega Galațiul de Autostrada Soarelui.

Recent, Consiliul Județean al orașului a semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză. Soluțiile trebuie prezentate în cel mult șapte luni de zile.

Astfel, după ce se vor încheia marile proiecte de infrastructura din regiune, inclusiv Centura Mare a Galațiului și Expres Galați – Brăila, Vama Giurgiulești de la granița cu Republica Moldova va fi conectată rutier cu Podul de peste Dunăre, Autostrada Soarelui și portul Chiciu (Călărași), punct de trecere a frontierei către Bulgaria.

Citește și Se întâmplă cu rovinieta în 2023 și toți șoferii din România trebuie să știe: cât plătești ”taxa de drum”, de acum înainte!

Galatiul va fi legat de Autostrada Soarelui
Galatiul va fi legat de Autostrada Soarelui

Drumul expres se va întinde pe aproximativ 150 de kilometri

Conform informațiilor regăsite în Master Planului de Transport al României, lungimea estimată pentru Transregio este de circa 150 de kilometri.

Însă, lungimea exactă a acestui drum de mare viteză va fi stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate și a expertizelor necesare. Tot atunci vor fi prezentate oficial și alternativele de traseu sau unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către Autostrada Soarelui.

Firma care a câștigat licitația se numește Asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL. Contractul se ridică la o valoare de 17.064.028 de lei (fără TVA). Investiția a fost evaluată la 500 de milioane de euro. Drumul expres va face legătura județelor menționate mai sus cu Autostrada Soarelui.

„Este un pas mare pe care îl facem pentru conectarea regiunii la Autostrada Soarelui prin intermediul unui drum de mare viteză cu patru benzi.

De aceea, ne-am aliat patru județe, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, și am realizat împreună un parteneriat cu CNAIR”, a scris Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și Obiceiul greșit al șoferilor, când întâlnesc o autospecială cu girofar pe drum. Explicații lui Titi Aur, ce nu trebuie să facă sub nicio formă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...