Un nou lăcaș de cult în Suceava. ÎPS Calinic a mers personal pentru sfințirea locului

Elena Avramescu 17.05.2021, 14:06
Un nou lăcaș de cult în Suceava. ÎPS Calinic a mers personal pentru sfințirea locului

Un nou lăcaș de cult în Suceava. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a mers duminică, 16 mai, la Brodina de Sus, unde a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult. Este locul în care, în luna ianuarie a acestui an, a ars complet biserica parohială.

Un nou lăcaș de cult în Suceava

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și părintele Ionel Constantin Maloș, protoiereu al protopopiatului Rădăuți. Alături de credincioși, la eveniment au participat fostul preot slujitor, părintele Ioan – Bogdan Dumitriu, și noul preot instalat, părintele Gheorghe – Dumitru Creuco, precum și primarul localității Izvoarele Sucevei,Mihail Mechno, de care aparține Parohia Brodina de Sus. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic i-a îndemnat pe cei prezenți la unitate. Părintele Arhiepiscop a menționat faptul că biserica va fi construită în cimitirul parohiei, pe vechiul amplasament, arătând prin aceasta comuniunea înaintașilor trecuți la Domnul cu cei care astăzi au datoria de a rezidi biserica cu hramul . De altfel, Înaltpreasfinția Sa a reamintit celor prezenți că , potrivit informațiilor postate pe www.arhiepiscopiasucevei.ro.

Se pare că lucrările pentru zidirea lăcașului de cult de la Brodina de Sus o să înceapă rapid, iar noua biserică va avea demisol, turnul clopotniței localizându-se deasupra intrării în biserică. Toate persoanele care vor să fie alături de credincioșii din Brodina de Sus pot să o facă printr-o donație pentru reconstrucția acesteia.

Un nou lacas de cult in Suceava
IPS Calinic

Î.P.S. Calinic, declarații neașteptate după afirmațiile făcute de IPS Teodosie

Declarațiile lui Î.P.S.Teodosie despre faptul că femeile nu pot avea funcții importante în Biserică din cauza slăbiciunilor lor au stârnit controverse, chiar și în rândul înalților clerici. Astfel că cel care sare în apărarea tuturor femeilor din România și de pretutindeni este Î.P.S. Calinic Argeșeanul, care numește femeia “un înger”.

Nu m-am gîndit să dau replică, pentru că nu mă cobor acolo. N-am știut cam care-i treaba, n-am citit ce a zis el, dar am zis că dacă -i vorba de femeie, să ies și eu cu femeia noastră argeșeană și românească, așa, că femeia e o sfântă, și cine vorbește altfel despre femeie, decât cum trebuie ca despre un sfînt, este un păcătos și un prăpădit, mai pe direct.

Păcatul nu a început cu femeia. Ce, femeia a făcut păcatul singură? Bărbații să se ascundă după deget? Ei au păcatul cel dintâi, pentru că Iisus Hristos a spus? Bărbatule, când te-ai uitat la o femeie, fie ea și desfrânată, i-a spus bărbatului, nu i-a spus femeii, așa că trebuie să înțeleagă cei care vorbesc ce vorbesc, că Isus i-a spus bărbatului să se uite la femeie cu sfințenie. Femeile sunt iubite de Dumnezeu și ele sunt echilibrul lumii, a spus Î.P.S. Calinic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...