Un nou an școlar, aceleași probleme: ce spune ministrul Educației, Daniel Breaz, despre școlile cu toalete ca-n Evul Mediu

Alexandru Ioanid 09.09.2019, 12:00
Un nou an școlar, aceleași probleme: ce spune ministrul Educației, Daniel Breaz, despre școlile cu toalete ca-n Evul Mediu

Luni, 9 septembrie, este prima zi de școală. În ciuda discursurilor pompoase ale politicienilor, noul an școlar începe cu aceleași probleme. Mulți elevi vor învăța și la iarnă în clase fără căldură și vor merge la toaletă în fundul curții. Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, nu-și asumă nicio vină pentru această situație.

Noul an școlar începe cu aceleași probleme vechi. Există școli care nu au fost modernizate nici în această vară, iar elevii sunt nevoiți să învețe în condiții ca-n Evul Mediu. Sunt mii de unități școlare care au toaleta în curte.

Doar că de la București, de la Ministerul Educației, nu se asumă nicio vină pentru această situația. Ministrul Daniel Breaz, care conduce Educația ca interimar, dă vina pe primari.

Ministerul Educației preferă să intre într-o dispută cu primăriile, în timp ce elevii nu au parte de condiții decente.

Ce spune ministrul interimar al Educației despre condițiile ca-n Evul Mediu

Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației
Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, dă vină pe primari pentru modul în care arată mii de școli din România la începutul anului școlar.

„Școlile se află în administrarea primăriilor, acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupați de învățământ, e problema infrastructurii. Toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt și locuri unde va trebui să mai insistăm, să comunicăm mai mult cu primarii astfel încât să-i conștientizăm de faptul că trebuie să se miște mult mai repede. Procedeele de licitație trebuie pornite undeva, cu mult înainte de terminarea anului școlar pentru ca, pe perioada vacanței de vară, aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de aceste probleme cu o săptămână înainte de începerea anului școlar”
Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației

Printre județele care stau cel mai rău la capitolul modernizare se numără Botoșani. Acolo, 157 de școli au toaleta în curte. O situație similară este întâlnit și în Teleorman, unde sunt zeci de unități școlare în care elevii învață în condiții greu de imaginat în secolul XXI.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educației, 2,8 milioane de elevi încep luni, 9 septembrie, cursurile noului an școlar.

Urmăriți Impact.ro și pe