Un milionar ucrainean a cerut armatei să-i bombardeze conacul după ce a văzut trupele rusești ocupându-l

Elena Avramescu 20.04.2022, 10:53
Un milionar ucrainean a cerut armatei să-i bombardeze conacul după ce a văzut trupele rusești ocupându-l

Andrey Stavnitser, CEO-ul companiei ucrainene de IT, TransInvestService, a declarat pentru „Good Morning Britain” de la ITV că a văzut forțele ruse, inclusiv un lansator de rachete tornadă, deplasându-se pe proprietatea sa de lângă Irpin pe 5 martie printr-o cameră de securitate. Irpin este un oraș din afara capitalei ucrainene Kiev.

Un milionar ucrainean vrea să i se bombardeze casa ocupată de trupele rusești

Un milionar ucrainean spune că a cerut armatei țării sale să-i bombardeze conacul după ce a văzut că a fost capturat și ocupat de trupele ruse.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar exista o mică cameră web pentru amatori”, a spus el, conform businessinsider.com.

Stavnitser, care a părăsit Ucraina pentru Polonia după invadarea Rusiei, a spus că personalul său de securitate a fost capturat, dezbrăcat, interogat și trimis în pădure.

„Pe teritoriul meu erau 12 vehicule militare, inclusiv lansatoare de rachete, grenade și tornade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”, a spus Stavnitser.

Stavnitser a declarat pentru „GMB” că s-a simțit „dezgustat” să văd trupele în casa lui și a sunat forțele armate ale Ucrainei să le dea binecuvântarea să-i distrugă casa.

„Din fericire, au fost distruși de armata ucraineană”, a spus el.

„Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige”

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider. Stavnitser a postat imagini cu ceea ce spunea că este artileria rusă distrusă pe pagina sa de Facebook la începutul acestei luni. Vorbind cu „GMB”, Stavnitser a spus că nu-i pasă de casă, în ciuda faptului că este nou-nouță și a investit mult timp în ea.

„A fost un fel de decizie evidentă pentru mine. Nu poți face multe pentru a ajuta armata și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut. Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige”, a spus el pentru „GMB”.

Forțele ruse și-au mutat în ultimele săptămâni forțele de la Kiev și le-au repoziționat în regiunea Donbas. Inițial, Rusia se aștepta să cucerească Kievul în câteva zile, dar nu a reușit să facă acest lucru în fața rezistenței ferme a Ucrainei.

Într-o adresă video de luni, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia și-a început asaltul asupra Donbasului, care era în mare parte controlat de facțiuni separatiste pro-Kremlin înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care s-au pregătit de mult timp. O mare parte a întregii armate ruse este acum concentrată pe această ofensivă. Oricât de mulți soldați ruși sunt conduși acolo, vom lupta. Ne vom apăra. Vom face asta în fiecare zi. Nu vom da nimic ucrainean”, a spus Zelenski.

Stavnitser a declarat pentru „GMB” că Zelenski pe care a spus că îl cunoaște personal, este un lider inspirator care dă tonul pentru toată Ucraina: „Sunt cu adevărat mândru că am un astfel de președinte”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...