Un grup de români a reușit să păcălească 1600 de spanioli. Au făcut peste 1,6 milioane de euro, ce metodă foloseau

Ana Anitoiu 10.07.2021, 14:59
Un grup de români a reușit să păcălească 1600 de spanioli. Au făcut peste 1,6 milioane de euro, ce metodă foloseau

Un grup de 17 români a reușit să păcălească 1600 de spanioli de la care a obținut suma de 1,6 milioane de euro. Infractorii au fost arestați joi de Poliția Națională, după ce o anchetă referitoare la escrocheria lor s-a desfășurat în ultimii doi ani.

Cum au procedat românii ca să obțină suma fabuloasă

În afară de cei 17 români cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, din grupul de infractori au făcut parte și patru spanioli, care au fost arestați la rândul lor. Organizația criminală a pus mâna pe documente de la mulți oameni prin intermediul unor reclame afișate pe pagini de internet bine cunoscute și portaluri de oferte de locuri de muncă și închirieri imobiliare, mai ales închirieri de vacanță.

Infractorii au obținut acces la conturile bancare ale victimelor. Aceștia au produs prin falsificare, fără ca titularii să știe, peste 1.620.000 de euro. La trei percheziții ce au fost făcute în San Fernando de Henares și Coslada au fost găsite carduri bancare, carduri telefonice de la diverse companii, două vehicule de ultimă generație, precum și numerar de aproximativ 75.000 de euro.

Un grup de romani a reusit sa pacaleasca 1600 de spanioli. Au facut peste 1,6 milioane de euro, ce metoda foloseau
Ce au adunat politistii in urma perchezitiilor

Cum au reușit românii să obțină bani, de fapt

De exemplu, românii au creat anunțuri false de locuri de muncă pe platforme de încredere. Victimele au trimis fotografii cu cărțile de identitate, iar infractorii le-au folosit ca să deschidă conturi la diverse bănci. Apoi, escrocii au folosit noile conturi bancare ca să depună venituri din închirieri, la rândul lor frauduloase. În final, românii și cei patru spanioli au scos banii din bancomate și i-au transferat în alte conturi.

Metoda pe care au folosit-o infractorii a făcut imposibilă identificarea reală a autorilor, deoarece conturile țintă erau deschise pe numele unor terți care habar n-aveau de ele. De altfel, într-o singură zi, românii și cei patru spanioli au obținut până la 15.000 de euro din mai multe astfel de conturi.

Infractorii aveau un centru operațional în Coslada. Organizația lor infracțională avea o structură perfect definită. Fiecare dintre membrii acesteia avea sarcini specifice pe care le îndeplineau în mod coordonat. Cei 21 de arestați sunt acuzați acum de infracțiuni de înșelăciune, spălare de bani, falsificare de documente, uzurparea stării civile și apartenența la o organizație criminală.

Ancheta referitoare la organizația infracțională din care fac parte cei 17 români și cei patru spanioli rămâne deschisă. Autoritățile au atras atenția că este posibil să existe mai multe victime decât cele descoperite deja, precum și mai multe persoane implicate în aceste escrocherii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...