Un grup antivaccinist a intrat cu forța în sediul televiziunii naționale din Slovenia. Ce au cerut când s-au văzut în platou

Badea Violeta, Coteț Alexandru 04.09.2021, 21:56
Un grup antivaccinist a intrat cu forța în sediul televiziunii naționale din Slovenia. Ce au cerut când s-au văzut în platou

Momente ireale în direct! Un grup de antivacciniștii și coronascepticii au dat buzna în sediul unei televiziuni naționale din Slovenia. Iată ce au cerut când s-au văzut în platou și cum au reacționat juranliștii!

Un grup antivaccinist a pătruns cu forța în sediul unei televiziuni naționale din Slovenia

Scene uluitoare în sediul unei televiziuni din Slovenia. Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa virusului Covid-19 au intrat cu forţa în sediul unui post de televiziune publică din Slovenia, RTVS. Aceștia au cerut ca să le fie ascultate părerile și să le fie transmise, ulterior, publicului.

Se pare că cel care a condus această acțiune este fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei din anul 1991, notează agenția slovenă de presă STA. Jurnaliștii au rămas înmărmuriți când au văzut revolta oamenilor și au sesizat autoritățile.

După acest incident, asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a avertizat că acesta este doar începutul unui război, fiindcă s-ar încerca denigrarea presei și a jurnaliștilor. Toată această ură ar fi alimentată și de guvernul premierului conservator Janez Jansa, care în prezent asigură președinția Uniunii Europene.

Mii de oameni din Slovenia protesteaza impotriva vaccinului si neaga existenta virusului Covid-19
Mii de oameni din Slovenia protesteaza impotriva vaccinului si neaga existenta virusului Covid-19

Poliția a intervenit și a oprit incidentul

Din fericire, lucrurile nu au degenrat, fiindcă autoritățile au intervenit la timp. Poliția i-a evacuat pe membrii grupului și a arestat nu mai puțin de 20 de persoane care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, potrivit STA.

„Este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei”, a precizat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic.

Imediat după incident, directorul televiziunii publice, Andrej Grah Whatmough, a anunţat că se va asigura de creșterea măsurilor de securitate pentru a nu se mai întâmpla astfel de evenimente. În Slovenia, situația este destul de tensionată.

De mai multe luni, mii de oameni protestează împotriva vaccinului și neagă existența virusului Covid-19. De-a lungul timpului, mai multe grupuri de antivacciniști s-au adunat în fața televiziunii publice din Slovenia şi i-au amenințat pe angajații postului, conform dpa.

Se pare că o problemă o constituie faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public. Astfel, oamenii se pot strânge acolo fără să le ceară cineva socoteală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...