Un gangster devenit politician și fratele său, împușcați în cap de falși jurnaliști. Momentul a fost transmis în direct, la TV

Mihnea Tălău 17.04.2023, 08:46
Un gangster devenit politician și fratele său, împușcați în cap de falși jurnaliști. Momentul a fost transmis în direct, la TV

Un fost politician indian condamnat pentru răpire a fost împușcat mortal în direct la televizor, împreună cu fratele său. Atiq Ahmed, care se afla sub escorta poliției vorbea cu reporterii când un pistol a fost îndreptat spre capul său în orașul indian Prayagraj, cunoscut și sub numele de Allahabad.

Împușcați de indivizi deghizați în jurnaliști

După ce s-au tras focuri de armă sâmbătă seara, trei bărbați care se dădeau drept jurnaliști s-au predat rapid și au fost reținuți.

Fiul adolescent al lui Ahmed a fost împușcat mortal de poliție cu câteva zile înainte, transmite BBC.

Zeci de cazuri, printre care răpire, crimă și extorcare, au fost înregistrate împotriva lui Atiq Ahmed în ultimele două decenii. Un tribunal local l-a condamnat pe acesta și alte două persoane la închisoare pe viață în luna martie a acestui an într-un caz de răpire.

Ahmed afirmase anterior că a existat o amenințare la adresa vieții sale din partea poliției.

O înregistrare video îi arată pe Ahmed și pe fratele său, Ashraf, ambii în cătușe, vorbind cu jurnaliștii în drum spre un control medical la un spital, cu câteva secunde înainte de a fi împușcați.

Amenintare cu pistolul ca-n filme

În înregistrarea, distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare și pe canalele de televiziune, Ahmed este întrebat dacă a participat la înmormântarea fiului său.

Ultimele sale cuvinte adresate camerei sunt: „Nu ne-au luat, așa că nu ne-am dus”.

Cei trei presupuși agresori au sosit la fața locului pe motociclete, a declarat poliția. Un polițist și un jurnalist au fost, de asemenea, răniți la fața locului.

În urma incidentului de sâmbătă seară, ministrul șef Yogi Adityanath a ordonat o anchetă judiciară asupra crimelor și a interzis adunările mari în districtele din statul Uttar Pradesh pentru a asigura pacea.

Experții au ridicat întrebări cu privire la modul în care un om a putut fi ucis în fața presei și a poliției.

Arestați în legătură cu uciderea unui martor-cheie

Fost parlamentar, Ahmed și fratele său se aflau în arestul poliției și au fost duși în Prayagraj. Cei doi fuseseră arestați în legătură cu uciderea, în luna februarie, a lui Umesh Pal, un martor-cheie într-un caz de omor din 2005 – un parlamentar al Partidului regional Bahujan Samaj, Raju Pal. Ahmed a fost închis în 2019, condamnat pentru răpire. Fiul său adolescent, Asad, și un bărbat au fost uciși de poliție în această săptămână, într-un schimb de focuri: cei doi erau căutați în legătură cu o crimă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...