Un europarlamentar vorbește despre unirea Republicii Moldova cu România. ”În maximum 10 ani”

Cristian Cojocaru 16.11.2020, 09:57
Un europarlamentar vorbește despre unirea Republicii Moldova cu România. ”În maximum 10 ani”
Un europarlamentar vorbește despre unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, acesta a declarat că, alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova au reprezentat un pas important pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Europarlamentar: unirea Republicii Moldova cu România

Astfel se face că, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, totodată membru al Parlamentului European, declară că, unirea Republicii Moldova cu România este pregătită.

“85% dintre cetățenii Republicii Moldova vorbesc limba română. Avem aceeași identitate. Am fost despărțiți de cei mai mari tirani ai istoriei moderne: Hitler și Stalin. La inițiativa PMP, pe 27 martie 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul României a adoptat o declarație cu o largă majoritate, fără niciun vot împotrivă și doar cu abținerea UDMR, prin care statul român și-a asumat ca România să fie pregătită pentru a îndeplini procesul unirii, oricând Moldova își va dori. La Bruxelles, aceste lucruri sunt cunsocute și acceptate, anume că România are și capacitatea, și voința de a aduce Moldova mult mai aproape. 1 milion dintre cei 3,5 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova sunt deja cetățeni europeni, datorită României”, a spus Tomac, conform PMP TV.

Acesta mai adaugă că, este doar o chestiune de timp, estimată la aproximativ 10 ani. Totul depinde de cetățeni și când anume vor decide accelerarea cestui proces, potrivit cafeaeuropeana.ro .

Noul Presedinte al Republicii Moldova - Maia Sandu
Noul Presedinte al Republicii Moldova – Maia Sandu

Votul de duminică

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova au fost aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru preşedintele al ţării. Astfel, cuvântul poporului a fost spus. În urma voturilor, Maia Sandu a obținut aproape 58% din cele 1,6 milioane de voturi exprimate de moldovenii din țară și Diaspora. Maia Sandu a obținut peste 92% dintre voturile celor din afara țării.

În vârstă de 48 de ani, Maia Sandu, de profesie economist, cu două diplome obținute. Una în Republica Moldova iar diploma de master la Harvard (SUA). Aceasta a fost trei ani (2012-2015) ministru tehnocrat al Educației. A participat la alegerile prezidențiale din 2016, pe care le-a pierdut față de Igor Dodon. Maia Sandu a ocupat funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2016, iar în 2019, prim-ministru pentru o perioadă de cinci luni.
Orientarea politică a acesteia, este  susținută de către de politicienii de la București. Klaus Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pentru victoria obținută, printr-un mesaj pe Twitter, imediat după miezul nopții, când rezultatul a prins contur.
Urmăriți Impact.ro și pe