Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont. Ce s-a întâmplat

Andrei Cezar 03.08.2020, 20:55
Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont. Ce s-a întâmplat

O femeie a dejucat planul unui escroc care a vrut să o păgubescă cu 3.000 de euro, prin metoda ”Accidentul”, iar în locul respectivei sume i-a trimis doar 3 lei. Femeiea a avut prezență de spirit și a alertat imediat autoritățile, care l-au prins pe individ. El nu este la prima abatere de acest fel.

Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont

Metoda ”Accidentul” face în continuare victime, în special în rândul persoanelor vârstnice, care suferă un șoc emoțional atunci când aud la telefon că o persoană din familie a suferit un accident rutier. În acest mod escrocii pot manipula victimele cerându-le sume de bani pe care le primesc de îndată.

Cei mai mulți indivizi care folosesc acest mod de înșelăciune sunt deținuți, scrie Adevarul.ro. Ei reușesc să procure telefoane mobile în mod ilegal în ciuda interdicțiilor din spatele gratiilor și reușesc astfel să păgubească oamenii creduli.

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul Giurgiu a fost condamnat de Judecătoria Vaslui la patru ani de închisoare, în regim de detenţie, fiind acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune şi două tentative la înşelăciune. El a fost prins după ce victima i-a dejucat planul.

Romulus Iordache Nicolau (31 de ani) a  contactat telefonic o femeie de 57 de ani din municipiul Vaslui, prezentându-se ca fiind fiul acesteia. El a susținut în timpul convorbirii că a suferit un grav accident de circulație, în urma căruia s-a ales cu răni la cap și la gât și a vătămat o altă persoană pe trecerea de pietoni. I-a solicitat femeii să-i dea numărul de telefon, invocând că mobilul său i-a fost luat de polițiști și astfel să o poată contacta de pe alt număr.

Zis și făcut. Femeia a fost ulterior apelată de presupusul fiu, iar în convorbire a intervenit și o altă persoană care s-a prezentat drept avocatul bărbatului. Preuspusul avocat i-a solicitat victimei suma de 5.000 de euro pe care să o depună pe numele soțului persoanei accidentate prin Western Union. Femeia i-a comunicat că are doar 3.000 de euro, iar escrocul a acceptat această sumă.

Înainte de a merge să depună banii, femeia a avut intuiția de a-l suna pe fiul ei pe numărul lui de mobil. Bărbatul i-a răspuns și i-a precizat că nu a fost implicat în niciun accident rutier. Dâdu-și seama că la mijloc este vorba de o escrocherie, femeiea a depus în contul menționat suma de 3 lei, iar la scurt timp a alertat polițiștii.

Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont. Ce s-a întâmplat
Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont. Ce s-a întâmplat

A păgubit o altă victimă cu 10.000 de lei

În tot acest timp, escrocul mai reușise să contacteze o altă femeie din municipiul Vaslui căreia i-a spus aceeași poveste. Femeia i-a adresat mai multe întrebări pentru a se convinge de veridicitatea spuselor sale. Infractorul nu a mai putut continua discuția și a închis telefonul.

Escrocul a reușit, totuși, să păcălească o femeie din Bârlad folosind aceeași metodă. Victima, sub șocul celor auzite la telefon, i-a trimis individului suma de 10.000 de lei. Femeia și-a sunat ulterior băiatul și și-a dat seama, după ce vorbit cu el, că a fost victima unei îșelăciuni.

Escrocul a recunoscut în fața instanței faptele sale și a solicitat aplicarea procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii.

Urmăriți Impact.ro și pe