Un elev din Turda, bătut de un profesor de matematică. „L-a trântit de pe scaun”

Ana Anitoiu 16.02.2022, 11:47
Un elev din Turda, bătut de un profesor de matematică. „L-a trântit de pe scaun”

Un elev din Turda a fost bătut la școală, marți, de un profesor de matematică. Copilul și-a sunat mama ca să-i spună ce s-a întâmplat, dar femeia nu l-a crezut decât atunci când a fost sunată de diriginta băiatului. Poliția s-a autosesizat și a început cercetările pentru a afla circumstanțele în care a avut loc episodul de violență.

Ce a povestit elevul din Turda care a fost bătut de profesorul de matematică

Elevul care a fost bătut de un profesor de matematică este în clasa a șasea la Școala „Horea, Cloșca și Crișan” din Turda, județul Cluj. Băiatul i-a spus mamei sale cele întâmplate. Femeia a spus ulterior că nu l-a crezut pe fiul ei, deoarece copilul este „mai neastâmpărat”.

„Astăzi, la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală”, a povestit marți mama elevului.

Un elev din Turda, batut de un profesor
Elevul batut si-a sunat mama, dar femeia nu l-a crezut

Poliția s-a autosesizat în cazul copilului bătut de profesor

De asemenea, mama băiatului a spus că intenționează să depună o plângere în urma incidentului. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au transmis miercuri că poliția s-a autosesizat în acest caz, urmând să fie făcute cercetări.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un elev al unei unități școlare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie, polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Astfel, în cauză au fost demarate cercetări și vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Cluj, precizând că acest caz se află în atenția polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Cluj.

Elev lovit și tras de păr de un profesor din Huși

Un incident similar a avut loc în luna octombrie a anului trecut în Huși. Atunci, un elev de clasa a șaptea de la Şcoala Gimnazială „Anastasie Panu” a fost lovit cu pumnul în cap și tras de păr de un profesor de biologie, care era de serviciu în acel moment. Copilul a acuzat dureri de cap și a fost internat la spital.

Profesorul s-a năpustit asupra elevului după ce acesta ar fi strigat destul de tare către un coleg căruia voia să îi spună că el mai are o oră până să plece acasă. În urma incidentului, mama unei colege a elevului a mers în întâmpinarea lui și l-a găsit pe drumul spre casă „plâns și speriat, cu mai multe cucuie”.

Înainte de a fi înscris la această școală, elevul bătut de profesor a învățat în Austria, unde lucrează părinții lui. A fost transferat la unitatea de învățământ din Huși după ce bunica lui a insistat că are nevoie de un sprijin. Femeia a depus o plângere la Poliție.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...