EXCLUSIV

Un creator de modă, condamnat pentru proxenetism, cere 400.000 de euro de la statul român. Povestea bordelului condus de Dyandy. EXCLUSIV

Cristian Botez 03.08.2021, 18:05
Un creator de modă, condamnat pentru proxenetism, cere 400.000 de euro de la statul român. Povestea bordelului condus de Dyandy. EXCLUSIV

Dănuț Pârvan alias Dyandy, fost creator de modă, condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, a dat în judecată statul român, cerând 378 de mii de Euro, contravaloarea unui teren care susține că i-a aparținut, în suprafață de 800 de metri pătrați, situat în zona Nerva Traian, din Capitală.

Condamnat la 4 ani de inchisoare, Dyandy vrea de la stat o căruță de bani pentru un teren

În anul 2009, după o operațiune în forță a Poliției, care a urmat după o anchetă minuțioasă a procurorilor, Dyandy a fost arestat pentru activități de proxenetism. După ce a stat câteva luni după gratii, individul a fost eliberat, cu interdicția de a părăsi țara. Procesul însă a continuat, și în primăvara anului trecut Dănuț Pârvan a fost condamnat definitiv, pentru proxenetism, la patru ani de închisoare cu suspendare.

Pârvan, după cum avea să se afle din cercetările poliției, sub acoperirea unor saloane de masaj, racola tinere, pe cele mai multe le angaja ca maseuze. Prin metode specifice, după ce le îmbrobodea și le promitea câștiguri și cadouri, cu perspectiva de a duce o viață plină de huzur, Dyandy se culca cu ele. Fetele deveneau, astfel, partenerele lui de sex, la discreția individului ori de câte ori avea acesta chef.

Un creator de modă, condamnat pentru proxenetism
Dyandy, presupusul creator de modă, care deținea un bordel în Centrul Bucureștiului

Bordelul de lângă piața Victoriei

Unul din stabilimente de acest gen era situat în apropiere de Piața Victoriei, pe strada Dr. Felix, la doi pași de Spitalul Filantropia. Bărbatul ocupase ilegal un spațiu în vila de acolo, unde aveau loc partidele de sex, întreaga destrăbălare sexuală, orgiile. Dyandy își denumise cuibușorul de nebunii, așa zisul salon de masaj, Sexy Lands. Tipărise mii de flyere și le răspândise masiv prin toată zona centrală a Capitalei, dar și în zonele rezidențiale, Floreasca, Dorobanți și zona de până în Parcul Herăstrău.

Astfel, stabilimentul începuse să fie frecventat cu fervoare de tipi cu bani, dispuși să scoată din buzunar sume mari ca să se distreze cu fetele, să se culce cu ele. Dyandy, tip versat, bun cunoscător al domeniului și al psihologiei consumatorului de sex, știa că, odată intrat pe teritoriul sexului dezinhibat, amatorul de nebunii desfrânate, odată ațâțat de talentul de seducție al fetelor, nu ar mai fi ieșit de acolo până nu ar fi ajuns în brațele fetelor. Astfel, clienții nu se zgârceau la bani, iar Dyandy știa cum să-i facă să scoată sume tot mai mari.

Înainte de partidele de sex, bărbații încinși de pofte carnale dădeau bani și pe băuturi din cele mai fine, de la cocktailuri exotice până la cele mai fine șampanii. Astfel că, de cele mai multe ori sumele cheltuite pe băuturi erau mai mari decât tariful unei partide de sex. Dacă pentru a face sex cu o fată un client scotea din buzunar 200 de lei, și vorbim de anul 2009, pentru consumație mai plătea de câteva ori mai mult.

De fapt, Pârvan amenajeze acolo un spațiu de dezmăț dotat la superlativ. Avea un bar garnisit cu de toate inclusiv ring de dans la bară. Băuturile aveau prețuri pe măsură. O bere era 35 de lei, vinurile costau între 400 și 800 lei sticla, iar șampania ajungea și la 1200 lei. Clienții stăteau, clasic, în jurul micului ring, fetele dansau iar ei își alegeau fata. Se retrăgeau apoi în camerele cu paturi largi, generoase, așternuturi fine, de mătase, draperii grele, de catifea, la ferestre. Încăperile era înțesate de jucării erotice, de vibratoare și accesorii sado-maso din cele mai fanteziste.

Partea senzațională consta însă într-o activitate mult mai periculoasă, ascunsă, de care clienții habar nu aveau. Partidele de sex, în funcție de anumiți clienți, vizați în mod expres de Dănuț Pârvan aka Dyandy, erau filmate cu o cameră ascunsă, imaginile fiind stocate pe hard disk-uri aflate într-o aparatură aflată într-o cameră mică, unde avea acces doar proxenetul.

Tot aici, Dyandi organiza și prezentări de modă, cu creațiile sale vestimentare. Creații care nu erau, de fapt, ale lui! Individul le aducea din China, rochii de ocazie, cel mai adesea, le punea eticheta sa, cu DYANDY și se dădea creator de modă. Tupeul său exersat și în această direcție, culminase cu o înțelegere cu fostul proprietar de televiziune, Dan Diaconescu, acesta punându-i la dispoziție chiar spațiu de emisie pentru o emisiune de modă în care Dyandy își prezenta și făcea reclamă așa-ziselor proprii creații vestimentare!

Salonul cu fete de consumație descoperit de reporterul impact.ro

La un moment dat, după ce și-a format o clientelă constantă, formată din tipi care făceau bani ușor și care nu stăteau pe gânduri când era vorba să-i cheltuie pe distracții, stabilimentul a fost transformat de Dyandy în club închis. Se intra pe parolă, pe telefoane date înainte. Ușa era păzită de bodyguarzi feroce. Lucru mai puțin știut de presa de atunci și implicit de public, chiar și după ce au intrat pe fir procurorii și poliția, este faptul că Dănuț Pârvan mai avea un bordel, mascat în salon de masaj, într-un bloc vechi fix din Piața Rosetti.

Reporterul impact.ro, care făcea, la acea dată investigații în rândul rețelelor de trafic de persoane, a pus mâna pe o carte de vizită, reprodusă aici, în exclusivitate pentru impact.ro, în care era trecută o firmă cu numele S.C. DYANDY SRL. Și, mai departe, un text cu mesaj cifrat: „Executăm mobilă la comandă, din PAL melaminat, orice model(sic! n.r.), orice preferință doriți. Oferim transport și montaj gratuit”. Semnatarul acestui articol a mers la adresa trecută pe cartea de vizită, din Piața Rosetti. Ușa apartamentului situat la etajul al cincilea a fost deschisă de o tânără îmbrăcată în lenjerie neagră, cu ciorapi fini, cu portjartier și pantofi negri cu toc înalt. Înăuntru, o recepție cu o altă tânără îmbrăcată office care vorbea la telefon. Pe holuri, alte fete, mai mult dezbrăcate. După o mică discuție echivocă, pe motiv că revine, jurnalistul a părăsit salonul. Nu înainte de a i se confirma, ca urmare a unui dialog abil, că locul aparține lui Dyandy.

Cartea de vizită cu firma lui Dyandy
Cartea de vizită cu firma lui Dyandy

Bordelul din Dr. Felix funcționa într-o vilă luată cu japca

Vila din strada Dr. Felix, unde funcționa stabilimentul sexual al lui Dănuț Pârvan, aparținea unei doamne. Aceasta, cu ani în urmă, închiriase imobilul unei firme, deținute de un individ care amenajase acolo un bar. Contractul de închiriere curgea de la sine, în termeni rezonabili, chiriașul onorându-și constant obligațiile contractuale. La un moment dat, plățile au încetat. Femeia, proprietara a așteptat ce a așteptat și, nemaireușind să dea de cel căruia îi închiriase vila, s-a dus acolo. Vila era încuiată, cheile ei nu se mai potriveau. În cele din urmă a aflat ce se întâmplase. Tipul căruia îi închiriase casa, subînchiriase spațiul lui Dănuț Pârvan. Căruia îi vânduse, de fapt și firma! Proprietara habar nu avea. Au urmat plângeri, acțiuni deschise la tribunal. Femeia a reușit să obțină rezilierea contractelor pentru gaze și curent electric, contoarele fiind sigilate. Dyandy nu s-a lăsat. S-a branșat prin spatele sigiliilor la o altă casă vecină, printr-o înțelegere obscură.

În cele din urmă, cele două prietene, proprietara și avocata, au pus la cale o schemă menită să-l demaște pe Pârvan. Au trimis „înaintaș” un client fals. Un amic care s-a dat doritor de fete, de distracții pentru care ar fi fost dispus să dea bani frumoși. Schema a reușit, și bărbatul a intrat în vilă. Bănuielile i-au fost confirmate. Înăuntru funcționa un bordel în toată regula. Proprietara vilei și avocata sa nu au șovăit nicio clipă și au anunțat procurorii.

Surpriza la descindere. Una din fete, minoră, era sora unui procuror

După cercetări preliminare, cu mijloace specific, oameni infiltrați, tehnică de ascultare și supraveghere, procurorii și polițiștii susținuți de trupe speciale de intervenție, au descins în forță în stabiliment. La ora intervenției, în vilă se aflau cinci tinere. Din care una, avea să se descopere, era minoră. Surpriza a fost uriașă în momentul în care fata a spus cine este. Era sora cea mică a unui procuror din comuna Cornetu! Șocul a fost uriaș. Acest aspect a fost „împachetat” cu grijă de autorități și nu a răsuflat nimic în afară. Informația devine publică, în acest moment, la 12 ani de la acele evenimente, prin acest articol, reporterul impact.ro fiind singurul reprezentant al presei care cunoaște acest element din operațiune.

Tot atunci s-a descoperit, de fapt în următoarele zile, după ce, printre altele, fetele care prestau servicii sexuale au fost și examinate medical, s-a constatat că unele din ele contractaseră virusul hepatic C. Pe care l-ar fi avut și Dănuț Pârvan. Dyandy a fost arestat preventiv, a stat închis câteva luni, apoi, cum am scris mai sus, a fost eliberat. La 11 ani de la evenimente, cum am mai spus, a fost, așadar, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Acum, Dănuț Pârvan, refăcut după tot stresul și deranjul prin care a trecut, vrea să pună mâna pe aproape 400 de mii de euro, printr-un proces cu statul român, pentru un teren într-o zonă bună a Bucureștiului.

Urmăriți Impact.ro și pe