Răsturnare de situație în cazul fetei de 14 ani, răpită în Sibiu. Polițiștii au reținut și o femeie pe lângă cei patru bărbați suspecți

Elena Avramescu, Badea Violeta 10.01.2023, 11:13
Răsturnare de situație în cazul fetei de 14 ani, răpită în Sibiu. Polițiștii au reținut și o femeie pe lângă cei patru bărbați suspecți

În cursul acestei nopți, mai precis la ora 3:30, o fată ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin ce erau mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce minora se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu.

O fată din Sibiu a fost răpită de patru bărbați

UPDATE 10 ianuarie, ora 10:25. Cu doar câteva ore în urmă, patru bărbați și o femeie în vârstă de 46 de ani au fost reținuți iar în prezent sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și respectiv violare de domiciliu.

„În continuarea cercetărilor efectuate cu privire la circumstanțele dispariției minorei, la data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor patru bărbați, precum și a unei femei în vârstă de 46 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv violare de domiciliu”, potrivit unui comunicat IPJ Sibiu.

Prin urmare, cele cinci persoane urmează să fie prezentate unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

În plus, cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

UPDATE 16:47. În urmă cu câteva minute, polițiștii sibieni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brașov, au depistat minora în cauză într-un imobil de pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov.

Minora este în acest moment condusă la sediul I.P.J. Sibiu pentru audieri în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor dispariției sale. Cercetările în acest caz continuă, transmite IPJ Sibiu.

UPDATE 14:33. În urmă cu câteva minute s-a aflat că cei patru bărbați mascați care au răpit o fată de 14 de ani de la domiciliul său din Tălmaciu, județul Sibiu, au fost reținuți de poliție.

„Vă informăm că cele patru persoane se află, în prezent, în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu și sunt audiate cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei. Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, domiciliați în orașul Avrig, respectiv localitatea Mârșa”, informează Poliția Română.

În acest sens, polițiștii din Sibiu vor continua cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în cadrul dosarului de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violențe.

Știre inițială

Ulterior s-a aflat că fetița se numește Carolea Luminița și are vârsta de 14 ani, iar Poliția Română a anunțat că dispariția acesteia a fost semnalată în decursul noții trecute, la ora 03:55.

În acest sens, poliția a declanșat mecanismul “Alertă răpire copil”, astfel că s-a creat o celulă de criză. Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei.

Semnalmente pentru găsirea fetei sunt următoarele: înălțime 162 cm, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis. La momentul dispariției, fata era îmbrăcată cu o bluză de culoare vișiniu cu paiete aurii și pantaloni de culoare vișiniu.

Un copil a fost rapit in Sibiu
Un copil a fost rapit in Sibiu

Însă asta nu este tot, deoarece polițiștii au publicat și o fotografie cu unul dintre suspecți.

Un copil a fost rapit in Sibiu
Un copil a fost rapit in Sibiu

Toate persoanele care au posibilitatea să furnizeze informații care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...