Un centru nuclear din Rusia, amenințat de incendiile majore. Starea de urgență a fost deja declarată

Iancu Andreea 08.08.2021, 21:53
Un centru nuclear din Rusia, amenințat de incendiile majore. Starea de urgență a fost deja declarată

Dezastrele naturale nu mai contenesc în lume. Un centru nuclear din Rusia este amenințat de incendiile majore dintr-o regiune a țării. Pentru a putea gestiona eficient situația alarmantă, autoritățile ruse au instituit starea de urgență. Flăcările ar putea duce la o adevărată catastrofă, astfel că edilul orașului și alți reprezentanți ai autorităților au mobilizat forțe impresionante pentru stingerea focului.

Un centru nuclear din Rusia, amenințat de incendiile majore

Duminică, autoritățile din Rusia au anunțat că un centru nuclear este amenințat de incendiile majore izbucnite în orașul Sarov, aflat la 370 de kilometri, la est de Moscova. În această zonă se regăsește un punct de cercetare nucleară, ce se poate transforma într-un dezastru dacă incendiile de pădure apărute în rezervația naturală Mordovia, din regiunea Novgorod se extind, potrivit informațiilor agențiilor de presă ruse. În acest context, autoritățile au stabilit stare de urgență.

Incendiile se răspândesc pe teritoriul regiunii Nijni Novgorod. În acest sens, am semnat un decret privind introducerea situaţiei de urgenţă în oraş, a declarat edilul general al oraşului Sarov, Aleksei Safonov.

Instituirea stării de urgenţă va putea oferi susținere pentru mobilizarea de forțe suplimentare, menite să combată dezastrul. Conform celor mai recente informări, au fost mobilizate echipe ale Ministerului rus pentru Situații de Urgență, ale Gărzii Naţionale (Rosgvardia) precum și unităţi de intervenţie ale oraşului şi care aparțin de centrul nuclear. Din păcate, acest incendiu este doar unul dintre cele care afectează Federația Rusă.

Un centru nuclear din Rusia este amenințat de incendiile majore din apropiere
Incendiile din Rusia au produs pagube devastatoare

Alte incendii au izbucnit în statul rus

Și regiunea siberiană Saha, din nord-estul Rusiei, a fost afectată de un incendiu, care a afectat zeci de case, mai mulți locuitori fiind evacuați din regiune. De asemenea, orașe precum cele din regiunile Irkuţk şi Krasnoiarsk (estul Siberiei) au fost prezentate de către televiziunea rusă de stat ca fiind învăluite în fum. Aproximativ 3,5 milioane de hectare, reprezentând aproximativ suprafața cumulată a statelor Serbia și Muntenegru, sunt afectate de flăcări.

Potrivit specialiștilor în domeniu, acestea sunt cele mai grave incendii de când se fac monitorizări asupra incendiilor care au loc în Rusia. Pe de altă parte, echipele care au intervenit în regiunea Amur, din apropiere de China, se confruntă cu inundații dezastruoase, după precipitațiile abundente din ultima perioadă. Aproximativ 80 de kilometri de drumuri și poduri se află sub apă, în timp ce aproximativ 24 de comunități au fost afectate de inundațiile care au avut loc de-a lungul râului Amur, susține ministrul regional al transporturilor, Aleksandr Selenin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...