Un cadru miliar și-a agresat fizic copilul, din cauză că nu și-a făcut temele, iar acum riscă să fie decăzut din drepturi. Fiul său a ajuns la Protecția Copilului

Elena Avramescu 10.03.2021, 11:07
Un cadru miliar și-a agresat fizic copilul, din cauză că nu și-a făcut temele, iar acum riscă să fie decăzut din drepturi. Fiul său a ajuns la Protecția Copilului

Un cadru miliar și-a agresat fizic copilul,. Totul a început atunci când un cadru militar din Regimentul 52 Artilerie Mixtă „Gr. Alexandru Tell” Bârlad, și-a pălmuit fiul din cauza unei situații școlare.

Un cadru miliar și-a agresat fizic copilul

Astfel că atunci când și-a întrebat fiul, de 14 ani, elev în clasa a VII-a la o școală din Bârlad, dacă și-a făcut temele primite la cursurile online copilul i-a spus că nu are teme de făcut, iar tatăl, care și-a dat seama că este mințit s-a supărat teribil și a început să-l certe. Copil, văzând că a fost prins mințind, i-a răspuns autoritar tatălui său, astfel că acesta și-a pierdut răbdarea și i-a dat o palmă peste față.

Imediat după, copilul și-a sunat mama, plecată în străinătate, iar aceasta, furioasă, a sunat la poliție și a fost trimis acasă un echipaj, spunând că fiul este bătut de tată.

Astfel că militarul s-a trezit la ușă cu polițiștii, iar băiatul a fost luat de oamenii legii și dus la audieri, unde a fost prezent și un reprezentant al Protecției Copilului Vaslui. După aceea a fost dus la un centru specializat pentru copiii abuzați, neglijați și exploatați, iar polițiștii au instituit un ordin de protecție provizoriu, de 5 zile.

În acest sens, tatălui i s-a interzis să se apropie la mai mult de 100 de metri de copil, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a solicitat în regim de urgență emiterea unui ordin de protecție pe 6 luni împotriva tatălui, la cererea copilului.

Totuși, la 22 data de februarie, instanța bârlădeană a respins solicitarea de emitere a unui ordin de protecție împotriva militarului, asta deoarece judecătorul a considerat că nu este cazul de așa ceva.

Un cadru miliar si-a agresat fizic copilul
Un cadru miliar si-a agresat fizic copilul

Fapta, o ieșire pe baza faptului că minorul este foarte încăpățânat

Respingerea ordinului de protecție față de pârât, are următoarele motive: minorul se află în grija pârâtului din anul 2011, pârâtul își iubește copilul. Cu ocazia cursurilor școlare în formă online, tatăl își întreabă minorul dacă are de făcut teme, spunându-i că temele sunt obligatorii.

Tatăl minorului, pârâtul, i-a spus că fiul trebuie să asculte de el, pe de altă parte mama miorului i-a promis că îl ia la ea în străinătate, minorul devenind recalcitrant, nu îl ascultă pe tată, iar acesta nu a putut tolera un astfel de comportament. Consideră că pârâtul nu prezintă un pericol pentru minor, astfel că solicită respingerea cererii pentru emiterea unui ordin de protecție.

Pârâtul personal nu crede că îl > pe minor cu bătaia, nu e o soluție în acest sens; arată că a avut două incidente în care i-a dat minorului o palmă și atât; minorul se află la vârsta la care se răzvrătește, a încercat să discute cu el civilizat, calm, însă și-a pierdut cumpătul și l-a lovit. (..)

Pârâtul a descris fapta ca fiind o scăpare, o ieșire pe baza faptului că minorul este foarte încăpățânat, minorul nu îl ascultă și are probleme cu acesta în urma divorțului și a lipsei mamei. Pârâtul se ocupă de minorul încredințat lui, spre creștere și educare. Examinând condițiile impuse de legislația în vigoare cu privire la emiterea ordinului de protecție, așa cum ele au fost expuse mai sus, incidente în cauza de față, instanța reține că acestea nu sunt îndeplinite, nefiind făcută dovada stării de pericol în care s-ar afla minorul.

Tatăl este cadru militar, a fost pus în fața răspunderii exclusive față de minorul care este elev și care nu a avut întotdeauna cele mai bune reacții atunci când minorul nu l-a ascultat, dar oricum instanța apreciază că emiterea unui ordin de protecție în prezenta cauză nu apare ca fiind oportună, ambii părinți fiind chemați să găsească soluții în comun în privința rezolvării acestor probleme pe care minorul le are și care sunt de necontestat, este motivarea instanța bârlădeană de respingere a emiterii unui ordin de protecție împotriva militarului care și-a agresat fizic fiul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...