Un bebeluș de 17 săptămâni e ”campionul” luptei împotriva coronavirus. Cum s-a vindecat micuța

Diana Radu 26.02.2020, 16:26
Un bebeluș de 17 săptămâni e ”campionul” luptei împotriva coronavirus. Cum s-a vindecat micuța

Cea mai tânără victimă care a reușit să învingă coronavirusul după ce a fost depistat pozitiv este un bebeluș de numai 17 săptămâni. Bebelușa a venit pe lume în Wuhan, iar potrivit medicilor virsul covid-19 a fost transmis de la mamă la făt la naștere. Cum s-a vindecat micuța?

Cum a învins lupta împotriva coronavirus un bebeluș de 17 săptămâni

Un nou-născut la spitalul de pediatrie din Wuhan a fost infectat cu covois-19 la naștere de la mama sa care fusese depistată pozitiv. Medicii au descoperit că fetița Xiao Xiao avea infecția în sistemul respirator și câteva probleme miocardice minore. Însă, au stabilit că simptomele erau blânde și  nou-născutul nu prezenta dificultăți în a respira, așa că au luat hotărârea să lase organismul să lupte singur. Astfel, micuța Xiao Xiao a reușit să învingă virusul la doar 17 săptămâni fără niciun fel de de medicament. La ora actuală, beblușa este în sigutanță acasă.

coronavirus, bebelus, 17 saptamani
Cum a învins lupta împotriva coronavirus un bebeluș de 17 săptămâni

Dacă Xiao Xiao este cel mai tânăr pacient care a învins coronavirus, cel mai în vârstă este o femeie de 96 de ani. La naştere, bebeluşul cântărea 3,65 de kilograme. În prezent, micuţul se află sub observaţia atentă a medicilor, monitorizându-i starea de sănătate.

Doctorii sunt îngrijoraţi, anunţând că virusul dezastruos s-ar putea transmite şi direct de la mamă la copil. De aceea, femeile însărcinată trebuie să aibă foarte mare grijă, până ce se stabileşte cu exactitate modul în care bebeluşul a fost infectat cu coronavirus.

În România nu a fost confirmat momentan niciun caz de coronavirus, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. Aceasta a mai adăugat că cele 13 persoane care au fost testate de covid-19, după ce au intrat în contact cu cetățeanul de origine italiană care a tranzitat România săptămâna trecută, nu au fost infestate. Testele au ieșit negative.

Urmăriți Impact.ro și pe