Un bărbat din Vâlcea a vândut luni de zile teste false de covid-19 pentru turişti. Ce spun autorităţile

Nicu Stan 10.06.2021, 20:56
Un bărbat din Vâlcea a vândut luni de zile teste false de covid-19 pentru turişti. Ce spun autorităţile

Un bărbat din Vâlcea a vândut luni de zile teste false de covid-19 pentru turişti. Ce spun autorităţile despre faptele bărbatului, vedeți în articolul de mai jos.

Buletine de analize COVID-19 falsificate. Cum acționa rețeaua și cât costa un astfel de certificat fals

Un bărbat din Vâlcea a vândut luni de zile teste false de coronavirus pentru turiştii care vroiau să plece în vacanță.

Bărbatul din Vâlcea a fost reținut după ce a vândut teste coronavirus falsificate, pentru cei care doreau să plece în vacanță. Prețul unui astfel de test era de 300 de lei. În vizorul oamenilor legii se află și o agenție de turism. Din această agenție de turism au fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

Politia a facut perchezitii in cazul certificatelor de analize de coronavirus false
Politia a facut perchezitii in cazul certificatelor de analize de coronavirus false

Polițiștii au făcut percheziții în Vâlcea

În cursul zilei de marți, polițiștii din București au făcut două percheziții în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, a informat Poliția Capitalei astăzi.

Conform primelor informații, se pare că în perioada februarie 2021 până în acum, un bărbat de 51 de ani ar fi vîndut celor interesați, în special celor care doreau să călătorească în afara țării, contra 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultat negativ la virusul COVID-19.

Suspecții, audiați de polițiști

Suspectul, alături de un alt bărbat de 44 de ani, au fost audiați de polițiști. În urma cercetărilor, polițiști au descoperit faptul că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale false, în numele unei societăți. În plus, anchetatorii au stabilit că documentele respective ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un alt bărbat, în vârstă de 44 de ani.

De asemenea, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

O altă firmă de turism, în aceiași situație

Nu este primul caz de acest fel, polițiștii din București confruntându-se cu un caz asemănător în București, în luna aprilie a acestui an. Și atunci, ca și acum, cei care vroiau să părăsească țarasunt negativi la coronavirus.

Administratorul unei firme de turism din București este suspectat ca ar fi vandut 11 astfel de buletine false. Buletinele false erau eliberate de un cabinet medical din Tulcea. De asemenea, cabinetul din Tulcea nu avea idee că îi sunt folosite datele pentru aceste certificate false de coronavirus. Nu în ultimul rând, se pare ca firma de turism oferea aceste servicii ilegale nu pentru destinatii turistice, ci pentru românii care voiau să muncească în străinătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI