Un bărbat din Hunedoara, salvat în ultima clipă de pe un stâlp de înaltă tensiune din Cluj

Elena Avramescu 01.10.2021, 11:13
Un bărbat din Hunedoara, salvat în ultima clipă de pe un stâlp de înaltă tensiune din Cluj

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, care a fost salvat în decursul zilei de azi de pe un stâlp de înaltă tensiune, la aproximativ zece metri distanţă de sol, după cum a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Un bărbat, salvat de pe un stâlp de înaltă tensiune

Intervenţie pentru salvarea unei persoane urcate pe un stâlp de înaltă tensiune în localitatea Floreşti. În jurul orei 7,00, în această dimineaţă, a fost înregistrată o solicitare care anunţa faptul că un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, în localitatea Floreşti, şi nu vrea să coboare de acolo.

Astfel, au fost demarate acţiuni în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Cluj şi cu specialişti ai distribuitorului de energie electrică pentru sistarea alimentării cu energie electrică pe liniile de pe stâlp şi pentru a purta negocieri cu bărbatul de circa 36 de ani, care se afla la o înălţime de aproximativ 10 metri faţă de sol, găsim notat într-o informare a ISU Cluj.

Se pare că bărbatul a fost coborât după două ore de discuţii, după care a fost transportat la spital pentru mai multe investigații de rutină.

După mai bine de două ore de la apelul iniţial şi după discuţii purtate cu negociatorul, bărbatul a acceptat să coboare de acolo, fiind coborât cu ajutorul nacelei autospecialei pentru intervenţii şi salvări de la înălţimi. Apoi a fost preluat de către echipajul SMURD, fiind transportat la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate, mai găsim notat în comunicat.

S-a aflat ulterior că bărbatul este din Hunedoara.

Deplasaţi la locul sesizat, poliţiştii au identificat persoana, respectiv un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Hunedoara, care refuza comunicarea. La faţa locului a fost solicitat sprijinul unui specialist pe linie de negociere din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj. În urma intervenţiei forţelor de ordine, în jurul orei 9.00, persoana a acceptat să coboare, acţiunea efectuându-se cu ajutorul lucrătorilor şi a unei autospeciale din cadrul ISU, a spus IPJ Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe