Un bărbat din Botoșani, împușcat în picior de Poliție. Pe cine agresase înainte să se recurgă la acest gest

Anca Manolica 14.09.2022, 16:28
Un bărbat din Botoșani, împușcat în picior de Poliție. Pe cine agresase înainte să se recurgă la acest gest

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis printr-un comunicat de presă că au fost sesizați printr-un apel la 112 de către un bărbat din comuna Mileanca care reclama că a fost atacat de un consătean. La sosirea oamenilor legii, acesta din urmă a devenit și mai agresiv, polițiștii fiind nevoiți să tragă focuri de avertisment pentru a-l liniști. Iată cum s-a întâmplat totul

Un bărbat agresiv din Botoșani a fost împușcat în picior de Poliție

Alertați printr-un apel la 112 despre un scandal izbucnit între doi vecini, în Botoșani, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a vedea ce se întâmplă. Ajunși acolo, aceștia au constatat că cel reclamat intrase fără acord în locuința celui care sunase la Poliție și a concubinei acestuia, care este fosta soţie a agresorului, și i-a agresat fizic.

Ba mai mult, vinovatul i-a distrus și caroseria autoturismului, care se afla în curte. Neînțelegerile dintre cei doi sunt mai vechi, iar acum ceva le-a făcut să se reaprindă.

La văzul polițiștilor, agresorul a devenit și mai nervos, aruncând cu o toporişcă în autospeciala acestora și distrugând caroseria. A continuat să arunce și cu alte obiecte contondente spre oamenii legii, iar la un moment dat a ieșit din curte cu o drujbă pornită mergând spre ei.

Un bărbat agresiv din Botoșani a fost împușcat în picior de Poliție
Un bărbat agresiv din Botoșani a fost împușcat în picior de Poliție

Nu a răspuns la somațiile polițiștilor

Pentru că nu a răspuns solicitărilor oamenilor legii de a se liniști, aceștia au apelat la armamentul din dotare și au tras focuri de avertisment în plan vertical și, ulterior, înspre acesta. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost rănit în zona gambei și a fost transportat la o unitate spitalicească pentru a primit îngrijirile medicale necesare.

„În momentul în care a observat autospeciala de poliţie, bărbatul de 53 de ani a devenit recalcitrant şi a aruncat cu o toporişcă spre aceasta, distrugând elemente de caroserie. Ulterior, acesta nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor şi a aruncat cu alte obiecte contondente înspre forţele de ordine, ieşind din curte cu o drujbă aflată în funcţiune.

Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi, ulterior, înspre acesta”, se arată scris într-un comunicat.

Ulterior, acesta a fost internat la psihiatrie. Polițiștii au pornit o serie de cercetări pentru distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani privind cercetări pentru ultraj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...