Un autocar cu 50 de ucraineni s-a răsturnat pe o autostradă din Italia. O persoană a decedat, altele sunt în stare gravă

Cătălina Burghelea 13.03.2022, 14:05
Un autocar cu 50 de ucraineni s-a răsturnat pe o autostradă din Italia. O persoană a decedat, altele sunt în stare gravă

Un autocar cu circa 50 de ucraineni a ieşit de pe o şosea din Italia și s-a răsturnat. O persoană a murit şi alte câteva au fost grav rănite, au transmis echipele de salvare sosite la fața locului. Accidentul s-a produs duminică, 13 martie, pe autostrada dintre Cesena şi Rimini, pe coasta de nord-est a Italiei. În fotografiile postate de pompieri pe internet se observă autocarul răsturnat.

Accident grav în Italia. Un autocar plin cu refugiați ucraineni s-a răsturnat

Un autobuz care transporta în jur de 50 de refugiați din Ucraina s-a răsturnat pe o autostradă importantă din nordul Italiei. Din păcate, s-a înregistrat un deces în rândul pasagerilor. Alții sunt răniți.

O tânără a murit în accidentul produs duminică, după ce un autobuz plin cu cetățeni ucraineni, care se îndrepta spre Pescara, în regiunea de nord-est a Italiei, s-a răsturnat pe o autostradă.

O persoană a murit, altele sunt rănite

Radioul de stat italian a anunțat că sunt mai multe persoane rănite în accidentul de pe autostrada A14, de lângă Forli, un oraș din regiunea Emilia-Romagna, nord-estul Italiei. Ceilalți pasageri au fost evacuați în siguranță.

Accidentul s-a petrecut la ora șase dimineața, duminică, pe Autostrada A4 Bologna-Taranto, la kilometrul 101. Două autocare cu refugiați ucraineni se îndreptau spre Pescara, însă unul s-a răsturnat într-un șanț. O tânără și-a pierdut viața, iar alte cinci persoane sunt rănite.

Unde mergea autobuzul

Autovehiculul de dimensiuni mari a aterizat pe o parte pe iarbă, chiar dincolo de balustrada autostrăzii și în apropierea unui câmp. Pompierii au folosit două macarale pentru a scoate autobuzul din pantă.

Ministerul de Interne al Italiei a anunțat că autobuzul a plecat din Ucraina și se îndrepta spre sud, în Pescara, un oraș-port din Marea Adriatică, când s-a răsturnat. Pasagerii au fost duși la o secție de poliție din apropiere pentru asistență, ulterior își vor relua călătoria, au spus oficialii.

Salvatorii încearcă acum să scoată cadavrul unei tinere din autobuzul răsturnat, a informat site-ul media local Cronache Della Campania. Reporterii au adăugat că accidentul a fost raportat cu puțin timp înainte de ora locală 6.45, pe autostrada A14. Autocarul se îndrepta spre Pescara, în nord-estul țării.

Mulți ucraineni au fugit în Italia

Aproximativ 35.000 de refugiați ucraineni, care au fugit de războiul din patria lor, au intrat în Italia, majoritatea prin granița de nord-est cu Slovenia.

Forli se află în regiunea Emilia-Romagna, care se învecinează cu Marea Adriatică.

Sâmbătă, peste 13.000 de oameni au fugit din Ucraina folosind coridoarele umanitare, în timp ce armata rusă a început să bombardeze vestul țării. Noi imagini din satelit au arătat amploarea distrugerilor de până acum. Orașul-port Mariupol a devenit o zonă fantomă, după ce bombardamentele au distrus totul în cale.

Zelenski nu cedează în fața lui Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat că unele orașe și sate mici „nu mai există” ca urmare a conflictului declanșat de Rusia. Însă, liderul de la Kiev, care nu a părăsit capitala în ultimele 18 zile, a spus că rușii se vor confrunta cu lupte grele înainte de a putea revendica orașul. Acesta a susținut că oamenii lui Putin vor trebui să „radă Kievul de pe fața pământului” înainte de a prelua controlul.

În estul Ucrainei, soldații ruși încercuiseră Mykovail, duminică dimineața, înainte de a-și concentra eforturile pentru a se deplasa spre vest. Federația Rusă a lansat opt rachete asupra unei baze militare ucrainene la doar 10 km de granița cu Polonia, dovedind că Moscova pune tot mai multă presiune pe guvernul de la Kiev să cedeze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...