Un antreprenor de succes renunță la afacere pentru un job plătit cu 3.000 de lei. Cum și-a motivat românul decizia

Badea Violeta, Dan Grecu 26.01.2022, 18:45
Un antreprenor de succes renunță la afacere pentru un job plătit cu 3.000 de lei. Cum și-a motivat românul decizia

Tot mai mulți tineri români și nu numai renunță la joburi pentru a-și deschide propriile afaceri. Exista însă și un caz excepțional în care un antreprenor de succes a decis să renunțe la afacerea sa pentru un loc de muncă plătit cu doar 3.000 de lei. Iată cum și-a motivat românul decizia. Sunt puțini în lume care ar fi procedat la fel!

Decizia uluitoare a unui antreprenor de succes. Renunță la propria companie pentru un loc de muncă obișnuit

Pare incredibil, dar e cât se poate de adevărat. Un om de afaceri de succes din România vrea să renunțe la compania pe care o deține pentru un job plătit lunar cu doar 3.000 de lei.

Este vorba despre Daniel Metz, unul dintre primii antreprenori IT din Cluj-Napoca, care acum ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație al unei companii care are mai mult de o mie de angajați. Surprinzător sau nu, acesta a anunțat că își dorește să lase în urmă tot pentru a se dedica carierei universitare.

Concet, Daniel Metz a luat decizia de a participa, în data de 3 februarie, la un concurs pentru a obține postul de lector la Facultătea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Limba Germană de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

„Din 2017, am început să predau la Universitatea Babeş-Bolyai, în calitate de cadru didactic asociat. Acum, după ieşirea mea din rolul de lider executiv al unei companii de succes, am decis să fac pasul următor.

Acela de a candida pentru un post de cadru didactic titular. În ultimul segment al activităţii mele profesionale, doresc să mă dedic carierei universitare.

Este o obligaţie morală, un gest de recunoştinţă faţă de comunitatea în care am avut şansa de a scrie o poveste de succes”, a susţinut Daniel Metz pe blogul său.

Daniel Metz
Daniel Metz

Cum a luat această decizie

Daniel Metz a explicat cum a luat decizia de a renunța la funcția de manager al NTT România, filială a multinaţionalei japoneze NTT.

„Anul trecut, în luna mai, am terminat de scris o poveste. O poveste despre un grup de oameni entuziaşti, visători, dornici de succes şi dispuşi să schimbe regulile viitorului. Timp de 20 de ani, am avut onoarea de a conduce acest grup minunat.

Dintotdeauna am ştiut că va veni ziua în care va trebui să mă retrag. Atunci când începi să desenezi un cerc, îţi doreşti ca acel cerc să fie închis. Acel moment trebuie planificat minuţios şi îndeosebi asumat raţional şi emoţional.

Încă de acum 5 ani am decis ca, după încheierea misiunii mele „executive”, să mă dedic educaţiei oamenilor tineri. Prin mâna mea au trecut de-a lungul timpului mii de oameni tineri. Ştiu că pot să îi ajut, împărtăşindu-le experienţa şi expertiza pe care le am”, a declarat antreprenorul.

De asemenea, omul de afaceri a vorbit despre importanța educației. Acesta a precizat că este foarte important să educăm tineretul și să-l pregătim pentru viață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...