Un altfel de Mercedes-Benz Clasa G: versiune militară produsă de Rheinmetall și Armoured Car Systems

Bogdan Bârliga 16.06.2022, 16:14
Un altfel de Mercedes-Benz Clasa G: versiune militară produsă de Rheinmetall și Armoured Car Systems

La târgul cu profil militar Eurosatory de la Paris din luna iunie Rheinmetall a prezentat un vehicul specializat dezvoltat în colaborare cu Mercedes-Benz și Armoured Car Systems.

Acest model off road are la bază o versiune specială a șasiului Mercedes-Benz Clasa G și a fost conceput pentru transport aerian.

Un Mercedes-Benz pentru zone de conflict

În parteneriat cu Mercedes-Benz și Armored Car Systems compania Rheinmetall a adaptat noua familie de vehicule 4×4 la cerințele platformelor pentru unități aeropurtate sau pentru operațiuni speciale.

Un altfel de Mercedes-Benz Clasa G: versiune militară produsă de Rheinmetall și Armoured Car Systems

Noul vehicul denumit Caracal se bazează pe cel mai recent șasiu Clasa G dezvoltat pentru operațiuni speciale și de salvare.

Compania susține că noul Caracal are mobilitate maximă, un design ușor și poate dispune de elemente de protecție montabile opțional pentru contracararea amenințărilor balistice și minelor antiterestre.

Motor de 249 CP

Sub capotă avem un motor său diesel cu șase cilindri de 249 de cai putere capabil să ofere acestui vehicul cu o greutate de 4.900 kg posibilitatea de a rula cu o viteză maximă de 140 km/h.

Designul compact al lui Caracal face posibilă transportul aerian a până la două vehicule în cu un elicopter de transport CH-53K King Stallion sau CH-47F Chinook.

Un altfel de Mercedes-Benz Clasa G: versiune militară produsă de Rheinmetall și Armoured Car Systems

Datorită designului său modular și a celor două ampatamente disponibile, Caracal poate fi folosit într-o varietate de roluri în timpul operațiunilor aeriene: transport de trupe, vehicul de sprijin medical sau vehicul de aprovizionare.

Caracal va fi gata pentru producția la scară completă începând cu 2023. Rheinmetall oferă suport pentru ciclul de viață complet pentru o perioadă de peste douăzeci de ani.

Transportoare blindate produse în România

România a decis să cumpăre pentru Forțele Terestre 227 de transportoare blindate Piranha 5, produse de General Dynamics European Land Systems (GDELS) – Mowag.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția generală pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale transportorul blindat Piranha 5 este configurat pentru trupe cu sistem 8×8.

Piranha 5 este un vehicul blindat cu o greutate de 30 de tone capabil să transporte 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi.

La București se produc vechicule blindate pentru armată. Cum arată și ce performanțe are transportorul Piranha 5

Piranha 5 poate fi configurat cu şasiuri 8×8 şi 4×4 și dispune de un motor diesel cu o putere de 586 CP şi 2200 Nm. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

În funcție de echipare Piranha 5 poate avea o autonomie cuprinsă între 600 și 1000 de kilometri, iar transportorul blindat poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h.

Transportul poate oferi protecție balistică împotriva proiectilelor, a minelor de explozie antitanc (AT) și mine de tip Claymore și protecție împotriva grenadelor cu propulsie balansată (RPG).

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe