Un alt deces misterios la Gazprom. Încă un manager a fost găsit mort după ce a căzut de pe o stâncă

Ana Anitoiu 03.05.2022, 18:44
Un alt deces misterios la Gazprom. Încă un manager a fost găsit mort după ce a căzut de pe o stâncă

Un alt deces misterios ar fi avut loc în rândul angajaților Gazprom. Presa rusă a scris că încă un manager, Andrei Krukovski, a fost găsit mort după ce a căzut de pe o stâncă. Acesta a decedat în staţiunea Krasnaia Poliana din Munţii Caucaz.

Anchetă după decesul managerului din Gazprom

Agenția de presă TASS, finanţată de statul rus, a scris că deocamdată se consideră că decesul managerului Gazprom Andrei Krukovski, în vârstă de 37 de ani, a fost cauzat de un accident. Bărbatul a fost găsit fără viață în Krasnaia Poleana, una dintre cele mai cunoscute staţiuni montane din Rusia.

„Iubea munţii şi şi-a găsit pacea printre ei. Tragedia s-a petrecut în drum spre fortăreaţa Akzepsinskaia”, a declarat o sursă pentru TASS.

A fost deschisă o anchetă în legătură cu decesul acestui manager din Gazprom. Presa rusă a precizat că moartea lui a stârnit noi întrebări referitoare la decesele misterioase produse în rândul personalului de top din gigantul rus, în contextul războiului din Ucraina.

Începând din luna ianuarie a acestui an, cel puțin patru directori şi asociaţi ai Gazprom au fost găsiţi decedați. Dintre aceste cazuri, trei ar fi fost sinucideri. TASS a amintit că alţi doi oligarhi ruşi au decedat în circumstanţe neclare.

Un alt deces misterios la Gazprom
Deces misterios la Gazprom

Decese legate de Gazprom

CNN a transmis recent că cel puțin cinci importanți oameni de afaceri ruși s-au sinucis de la sfârșitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei și-au ucis membrii familiei înainte de a-și pune capăt zilelor. Agenția rusă RIA Novosti a scris, pe 30 ianuarie, că un manager de top al Gazprom a fost găsit mort în satul Leninski de lângă Leningrad. La faţa locului a fost găsit un bilet de adio. Conform companiei ruse RenTV, a fost vorba despre Leonid Şulman, şeful departamentului de transport al Gazprom Invest.

Un alt manager important al Gazprom, Aleksandru Tiulakov, a fost găsit decedat, la doar o lună după aceea, în aceeași localitate. Bărbatul s-ar fi sinucis, conform ziarului independent rus Novaia Gazeta. La finalul lunii februarie a fost găsit fără suflare, în casa lui din comitatul englez Surrey, și miliardarul rus Mikhail Watford, născut în Ucraina.

La finalul lunii mai, alt om de afaceri rus, Vasili Melnikov, a fost găsit decedat, alături de familia lui, la Nijni Novgorod, conform ziarului rus Kommersant. Bărbatul deţinea compania MedStom, care producea produse medicale.

„Anchetatorii iau în considerare mai multe versiuni pentru ceea ce s-a întâmplat, inclusiv uciderea copiilor şi a soţiei de către capul familiei, urmată de sinucidere”, a transmis Comitetul de Investigaţie al Rusiei.

Un caz de crimă-sinucidere, contestat

Alți doi oameni de afaceri au fost găsiți decedați ulterior, în aparente cazuri de crimă și sinucidere. Potrivit TASS, fostul vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, a fost găsit mort, pe 18 aprilie, alături de soţia şi fiica sa în apartamentul lor din Moscova.

Ulterior, pe 19 aprilie, a fost găsit mort, într-o stațiune aflată la nord de Barcelona, Serghei Protosenia, fostul şef al companiei de gaze Novatek, deţinută parţial de Gazprom. Soția și fiica sa au fost găsite fără suflare în apropiere. Acest caz este investigat ca o dublă omucidere şi ulterior sinucidere. Pe de altă parte, fiul acestui bărbat a contestat această ipoteză, spunând că tatăl lui își iubea familia și că a fost ucis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...