Ultimele zile din viața lui Peter Imre. Mărturisirile emoționante ale lui Cozmin Gușă: „M-a sunat cu voce slăbită”

Ana Anitoiu 04.07.2022, 14:34

Cozmin Gușă a făcut mărturisiri emoționante despre ultimele zile din viața lui Peter Imre, care s-a stins vineri, la vârsta de 60 de ani. Fostul membru al Camerei Deputaților a povestit ce a vorbit cu omul de afaceri cu puțin timp înainte de moartea acestuia.

Ce a făcut Peter Imre în ultimele zile de viață

Cozmin Gușă a avut parte de cea mai tristă zi de naștere. Imediat după ce copiii săi i-au urat la mulți ani, sâmbătă, după miezul nopții, a primit vestea că prietenul său s-a stins. Luni dimineață, fostul membru al Camerei Deputaților a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la ultimele convorbiri telefonice pe care le-a avut cu Peter Imre. În ambele conversații, acesta căuta să ofere ajutor, în ciuda bolii nemiloase cu care se lupta.

„Acum un an cam pe vremea asta Peter și-a schimbat mesajul de prezentare de pe Whatsapp și-a scris acolo că Viața se trăiește azi, prilej cu care l-am sunat și-am tot sporovăit despre întâmplările comune din cei peste 25 de ani de prietenie ce ne legau, nu știa atunci că era bolnav. Ca de fiecare dată, la final mi-a zis un banc ca să ne despărțim râzând, era neîntrecut la acest capitol.

Acum o săptămână m-a sunat cu voce slăbită să mă întrebe cu ce poate ajuta la preparativele de înmormântare a unui bun prieten comun, Leluț Vasilescu de la Compact, i-am zis că mă descurc, dar el să aibă grijă să se facă bine mai repede, c-avem treabă. A doua zi m-a sunat din nou să mă roage să ajut pe cineva care avea necazuri, apoi n-am mai vorbit, așteptam ziua de azi ca să discutăm și să râdem ca-n fiecare an de ziua mea”, a povestit Cozmin Gușă.

Ultimele zile din viata lui Peter Imre. Marturisirile emotionante ale lui Cozmin Gusa
Cozmin Gusa

Cozmin Gușă, despre Peter Imre. Ce proverb îi plăcea

De asemenea, Cozmin Gușă a scris că Peter Imre a fost un om cum nu sunt mulți, care a trăit o viață ca un roman de aventuri, a cunoscut lumea și oamenii cu o mare profunzime, a avut prieteni buni pe toată planeta, ceea ce i-a permis să facă lucruri și legături excepționale.

„A cunoscut toți oamenii importanți ai României din ultimii 30 de ani, pe majoritatea i-a ajutat în momente decisive, iar când primea la schimb vreo palmă drept mulțumire, zâmbea și-mi pomenea de obicei proverbul chinezesc cu dușmanul căruia nu trebuie să-i faci nimic, ci doar să aștepți pe malul râului să-i vezi cadavrul trecând prin fața ta”, a mai scris el.

Cozmin Gușă a adăugat că Peter Imre a fost singurul corporatist pe care îl cunoaște și care și-a folosit influența întotdeauna ca să facă lucruri pentru țară sau prieteni. El și-a propus să scrie din când în când despre lucrurile excepționale și dezamăgirile pe care le-a trăit de-a lungul timpului alături de prietenul său.

Vezi și: Cine este Marina Meleșcanu, soția lui Peter Imre. Legatura specială pe care o are cu Nicoleta Luciu

El a precizat că prietenul său, Peter Imre, și-a trăit viața periculos și la intensitate mare. Cozmin Gușă a adăugat că simte că este datoria lui să scrie despre prietenul lui care a plecat și nu trebuie să fie uitat. Fostul membru al Camerei Deputaților a menționat că îi spunea omului de afaceri „Petrică”, iar lui i-a plăcut faptul că i-a românizat numele.

Cozmin Gușă a mai scris că îi vor lipsi mult toate sfaturile și glumele lui Peter Imre, la fel ca tuturor celor care l-au cunoscut bine. În final, el i s-a adresat omului de afaceri și i-a urat „drum lin către ceruri”, spunându-i și că a plecat chiar când lucrurile au luat-o razna în lume și promițându-i că le va dezbate și cu gândul la el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...