VIDEO

Irina Begu, o nouă prestație de gală în turneul de la Sankt Petersburg. Sportiva din România s-a calificat în semifinalele competiției

Sorin Barbu 11.02.2022, 13:42
Irina Begu, o nouă prestație de gală în turneul de la Sankt Petersburg. Sportiva din România s-a calificat în semifinalele competiției

Irina Begu își continuă marșul triumfal în turneul WTA de la Sankt Petersburg. După ce a zdrobit-o pe Petra Kvitova, jucătoarea din România s-a calificat în semifinale după un meci spectaculos cu Tereza Martincova. Duelul din „sferturi” s-a terminat în două seturi: 6-4, 6-2.

Irina Begu s-a calificat în semifinale la Sankt Petersburg

Irina Begu trece printr-o perioadă foarte bună, iar prestațiile foarte bune de la Sankt Petersburg arată acest lucru. În turul precedent a înfruntat-o pe Petra Kvitova pe care a învins-o prima oară în carieră, cu un scor foarte clar: 6-4, 6-0. Disputa s-a încheiat rapid, după doar 70 de minute.

Jucătoarea din România și-a continua parcursul foarte bun și în confruntarea din „sferturile” competiție, în duelul cu Tereza Martincova pe care l-a câștigat cu 6-4, 6-2, după o oră și 27 de minute de joc. Begu a egalat-o pe Martincova la scorul meciurilor directe, după ce pierduse în fațacei la Tashkent, în 2019.

„„Am jucat foarte agresiv încă de la început, am fost foarte concentrată și calmă. Am servit foarte bine astăzi și cred că toți acești factori m-au ajutat. Am încercat să imprim și mult efect mingii și în final sunt mulțumită de rezultat”, a declarat Irina Begu, bucuroasă, la finalul meciului.

Irina Begu a pierdut doar 14 game-uri în această competiție și este prima sportivă din România care a reușit să se califice în semifinalele turneului din Rusia de simplu. Pentru locul său din finală va lupta cu Maria Sakkari, cap de serie numărul 1 (7 WTA), care a învins-o cu 7-6, 6-2, pe Elise Mertens (26 WTA).

Pentru această calificare, sportiva din România va câștiga 39.000 de dolari și 185 de puncte în clasamentul WTA, iar prezența în finală i-ar aduce 66.800 de dolari.

Și Simona Halep se pregătește să intre din nou în arenă. Jucătoarea din România va participa în perioada 14-19 februarie la turneul din Dubai, iar pe data de 20 februarie va începe competiția găzduită de orașul Doha.

Urmăriți Impact.ro și pe