Ultimă oră! Cod portocaliu de inundații. Care sunt zonele din țară vizate

Rădulescu Valentin 22.07.2020, 16:48
Ultimă oră! Cod portocaliu de inundații. Care sunt zonele din țară vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a transmis recent un Cod portocaliu de inundații pentru mai multe zone din țară. De asemenea, ANM a transmis și două coduri roșii de averse, vijelie și grindină.

Cod portocaliu de inundații. Zone afectate

Hidrologii au trimis în ziua de miercuri un Cod portocaliu de inundații pentru râurile din județele Hunedoara și Arad, acesta fiind valabil până ora 22:00. De asemenea, mai multe râuri din Alba și Cluj se află sub avertizare de Cod galben. Ca urmare a precipitaților lichide înregistrate în ultimele ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor, a transmis că se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pârâie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale, se arată potrivit mediafax.ro.

Totodată, hidrologii avertizează că se pot produce și creșteri importante de debite cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Crișul Alb, bazin amonte S.H Gurahonț, județele : Hunedoara și Arad. De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Luncoiu Brad, arată hidrologii.

Ultimă oră! Cod portocaliu de inundații. Care sunt zonele din țară vizate
Ultimă oră! Cod portocaliu de inundații. Care sunt zonele din țară vizate

ANM a transmis cod roșu

Cei de la ANM au transmis un Cod roșu de vijelie și grindină pentru zonele: Arad: Gurahonț, Almaș, Bârzava, Tauț, Vărădia de Mureș, Chisindia, Brazii. Aceste regiuni vor fi afectate de descărcări electrice, vijelie și grindină. De astfel, se vor înregistra și averse ce vor cumula 45-50 de l/mp. Codul roșu a intrat în vigoare de la ora 15:53 până la 16:30.

Pentru zonele Bihor: Vașcău, Cărpinet, Nucet, Criștioru de Jos, Județul Bihor: zona de munte de peste cota 1800 m, ANM a tranmsis un cod roșu de vijelie, grindină și descărcări electrice, iar de astfel, aversele vor cumula 45-50 de l/mp. Codul roșu este valabil până la ora 17:00.

Urmăriți Impact.ro și pe