UEFA pregătește o decizie radicală după ce Vladimir Putin a anunțat că își trimite tancurile în regiunile Donețk și Lugansk. Ce „preț” ar putea să plătească Rusia

Sorin Barbu 22.02.2022, 11:26
UEFA pregătește o decizie radicală după ce Vladimir Putin a anunțat că își trimite tancurile în regiunile Donețk și Lugansk. Ce „preț” ar putea să plătească Rusia

Federația Rusă este foarte aproape să piardă organizarea finalei Champions League din 2022. Daily Mail susține că oficialii UEFA au în plan să mute partida, programată la Sankt Petersburg,  după ce Vladimir Putin a recunoscut oficial independența regiunilor separatise Donețk și Lugansk și a ordonat trupelor sale să pătrundă pe teritoriul acestora pentru a „menține pacea”.

UEFA, decizie drastică după gestul lui Vladimir Putin

Au trecut câteva săptămâni bune de când Federația Rusă a început „exerciții militare” la granița cu Ucraina, iar acum în zonă sunt peste 190.000 de soldați, gata de luptă. Președintele american Joe Biden și mai mulți lideri NATO au avertizat că rușii sunt în poziție de atac și se pregătesc să invadeze Ucraina.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Decizia de luni a tensionat și mai mult lucrurile. Vladimir Putin a recunoscut oficial independența regiunilor separatiste Lugansk și Donețk și a cerut trupelor sale să le garanteze securitatea. Sunt șanse mari ca primii soldați ruși să apară rapid în zona Donbas și există deja imagini și informații potrivit cărora mai multe tancuri și vehicule se pregătesc să treacă granița. Argumentul oficialilor ruși? „Menținerea păcii”.

În aceste condiții, UEFA vrea să mute finala Champions League de anul acesta de pe „Gazprom Arena” din Sankt Petersburg pe un alt stadion.

„UEFA monitorizează situaţia cu atenţie în vederea elaborării unui plan de urgenţă, dacă va fi necesar. Găzduirea finalei Ligii Campionilor ar putea aduce noului oraş ales peste 60 de milioane de lire sterline”, scrie Daily Mail.

Jurnaliștii britanici spun că finala Champions League de anul acesta ar putea fi găzduită de stadionul Wembley din Londra. Ar fi al doilea an la rând când ultimul act al celei mai prestigioase competiții europene inter-cluburi ar fi mutat. Anul trecut, finala trebuia să se dispute la Istanbul, dar din cauza restricțiilor covid din Turcia, Chelsea și Manchester City s-au înfruntat  în Portugalia, pe stadionul „Dragao” din Porto.

Următoarele trei finale ale Ligii Campionilor urmează să aibă loc la Istanbul (2023), Londra (2024) şi Munchen (2025). Aceste orașe au fost stabilite încă din vara anului trecut.

 

Urmăriți Impact.ro și pe