Ucraina, sub avertisment de ninsori abundente. Ce înseamnă asta pentru militarii lui Putin

Andra Daoud 02.03.2022, 19:50
Ucraina, sub avertisment de ninsori abundente. Ce înseamnă asta pentru militarii lui Putin

Previziunile meteo anunță ninsori abundente în estul Ucrainei, în plin război. Printre orașele aflate sub avertizare de vreme rea se numără Harkov, Donețk și Lugansk, unde au avut loc până acum numeroase atacuri din partea armatei ruse. Cum ar putea influența zăpada evoluția conflictului din Ucraina și ce înseamnă avertizarea de vreme rea pentru soldații lui Putin.

Ucraina, sub avertisment de ninsori abundente

Meteorologii anunță cele mai semnificative ninsori în Ucraina, de când a izbucnit războiul. În următoarele două zile, sunt așteptate căderi de ninsoare în estul Ucrainei, iar stratul de zăpadă ar putea depăși în unele zone 15 cm. Avertizarea de vreme rea intră în vigoare de joi, când o zonă de joasă presiune se deplasează spre nord de la Marea Neagră, de-a lungul graniței dintre Ucraina și Rusia.

Condițiile meteo vor fi nefavorabile joi și vineri, mai ales în orașele Donețk, Harkov și Lugansk. Zăpada abundentă ar putea îngreuna traficul, încetinind, astfel, înaintarea militarilor ruși. Pe lângă ninsorile abundente, se anunță intensificări ale vântului.

Acesta poate atinge la rafală 40-50 km/h și se va resimți în întreaga regiune de est în următoarele zile. Temperaturile vor fi scăzute și se vor situa în jurul pragului de îngheț. O masă de aer și mai rece pare să se deplaseze săptămâna viitoare în zonă.

Harkov se află sub asediu

A șaptea zi de război a adus noi atacuri ale armatei rusești în Ucraina. Orașele Harkov și Mariupol au fost cele mai lovite miercuri. Parașutiștii ruși au aterizat în Harkov și au lovit unul dintre spitalele militare, dar și o școală din oraș, potrivit oficialilor ucraineni.

Martorii spun că bombardamentele s-au intensificat, iar guvernatorul regiunii a transmis că cel puțin 21 de persoane au fost ucise și 112 rănite în urma bombardamentelor din Harkov.

Pe de altă parte, regiunile Lugansk și Donețk sunt controlate de separatiștii ruși. 96.000 de persoane s-au mutat în Federația Rusă din aceste regiuni luna trecută, cu puțin timp înainte de izbuncirea războiului.

Ucraina, sub avertisment de ninsori abundente. Ce înseamnă asta pentru militarii lui Putin
Orașul Harkov, după bombardamente

Care sunt pagubele după 7 zile de război

Pierderile de vieți omenești și de arsenal de luptă sunt mai mari în tabăra ucrainenilor decât în cea rusă, potrivit CNN. În cele 7 zile de război, rușii au pierdut între 3% și 5% dintre tancuri, avioane, artilerie și alte echipamente militare, iar Ucraina a pierdut aproximativ 10%, potrivit a doi oficiali americani.

Ei avertizează totuși că aceste pagube sunt dificil de calculat în acest moment și că numerele se pot schimba de la o oră la alta, în condițiile în care ambele tabere suferă pierderi rapide, dar sunt și reaprovizionate constant.

Urmăriți Impact.ro și pe