Ucraina cere discuții între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. „Lăsați-i să se așeze și să vorbească”. Nou mesaj al președintelui de la Kiev

Beatrice Dumitru 08.03.2022, 00:19
Ucraina cere discuții între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. „Lăsați-i să se așeze și să vorbească”. Nou mesaj al președintelui de la Kiev

Ucraina și Rusia au negociat pacea în a treia rundă de discuții, dar președintele Emmanuel Macron a afirmat că războiul va mai continua câteva săptămâni. Dar după întâlnirea celor două delegații, Kievul a spus că vrea să negocieze direct cu Vladimir Putin, deoarece „el este cel care ia deciziile finale”, a declarat ministrul de Externe ucrainean.

Ucraina vrea negocieri cu Vladimir Putin

Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski i s-a adresat lui Vladimir Putin într-o conferință de presă și i-a cerut să negocieze direct cu el, susținând că aceasta este singura posibilitate de a opri războiul care a distrus Ucraina. „Nu mușc. Sunt un tip normal. Stai cu mine și vorbește. De ce îți este frică?”, îi transmitea președintele ucrainean omologului său de la Kremlin.

Acum, și ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina dorește discuții directe între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin din Rusia, deoarece Kievul știe că președintele rus este persoana care ia toate deciziile la Moscova.

Ucraina cere discuții directe între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. „Lăsați-i să se așeze și să vorbească”. Nou mesaj al președintelui de la Kiev
Volodimir Zelenski vrea să negocieze cu Vladimir Putin.

Ne dorim de multă vreme o conversație directă între președintele Ucrainei și Vladimir Putin, pentru că înțelegem cu toții că el este cel care ia deciziile finale, mai ales acum. Președintele nostru nu se sperie de nimic, inclusiv de o întâlnire directă cu Vladimir Putin. Dacă nici Putin nu este speriat, lăsați-l să vină la întâlnire, lăsați-i să se așeze și să vorbească”, a spus Dmitro Kuleba, citat de Reuters.

Nou mesaj al lui Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean a transmis un nou mesaj video, spunând că rămâne în biroul său din Kiev și nu va pleca, ci va lupta pentru ca țara sa să câștige războiul declanșat de Rusia. Acesta a arătat imagini cu Kievul chiar din biroul său aflat în centrul Capitalei, pentru a dovedi că mesajul a fost transmis luni seară.

Nu mă ascund. Și nu mi-e frică de nimeni. Eu stau atât timp cât este nevoie pentru a câștiga acest război!„, a spus Volodimir Zelenski, potrvit BBC.

Volodmir Zelenski, discurs în parlamentul britanic

Volodmir Zelenski va susține marți, 8 martie, un discurs „istoric” în fața deputaților din Camera Comunelor din Parlamentul Marii Britanii printr-o legătură video, fiind „prima dată când se întâmplă acest lucru în Cameră”. Acesta  va vorbi în limba ucraineană, informează BBC.

Fiecare parlamentar dorește să audă direct de la președinte, care ne va vorbi în direct din Ucraina, așa că aceasta este o oportunitate importantă pentru Cameră”, a declarat preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle.

Președintele ucrainean a vorbit și în Parlamentul European, iar la final a primit aplauze la scenă deschisă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...