Turtele pufoase ca la bunica acasă sunt absolut minunate, iar membrii familiei vor fi extrem de încântați de acest preparat care amintește de fascinanta perioadă a copilăriei. Turtele pufoase sunt aromate, moi, savuroase și merg de minune cu smântână sau cu miere. Iată trucul care le face aerate şi gustoase!
Vrei să-ți amintești de perioada copilăriei? Ei bine, atunci trebuie neapărat să încerci aceste turte pufoase de la bunica. Mai multe persoane nu consumă turtele coapte pe tigaie în mult ulei, deoarece nu sunt sănătoase. În continuare îți vom prezenta o rețetă incredibilă de turte pe tigaie coapte fără niciun pic de ulei. Pentru a ieși totul ca la carte, marii bucătari folosesc un truc inedit. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.
Pentru început se toarnă laptele într-un bol. Deasupra se adaugă zahărul, sarea și drojdia. Se amestecă bine tot conținutul și se lasă timp de 10 minute ca drojdia să se dizolve. Apoi se pune oul bătut și se pune treptat făina. Atenție! Aluatul nu se frământă până la sfărșit, iar uleiul se adaugă treptat.
Coca nu trebuie să se lipească de mâini, apoi se adaugă într-un bol și se introduce în frigider la dospit. Vasul se ține peste noapte, astfel încât să crească în volum, după care vom putea modela turtele. Datorită acestui truc, turtele vor ieși extrem de pufoase și moi.
Aluatul se împarte în patru bucăți de dimensiuni egale. Ulterior, acestea se lasă timp de zece minute la odihnit. După ce a trecut această perioadă de timp, coca se modelează și se formează turtele pe masa presurată cu puțină făină. După ce le-am modelat, turtele se lasă la odihnit pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.
Acestea se coc direct pe tigaia uscată cu capac la foc mediu înspre mic. Turtele se întorc pe ambele părți. Asta este tot. Turtele pufoase se pot servi simple sau cu puțină smântână, gem sau miere. Indiferent de alegere, acestea sunt foarte gustoase și arată senzațional. Spor la treabă și poftă bună!