Trucul simplu care te ajută să faci cele mai bune vinete coapte. De ce trebuie să ții cont înainte să te apuci să gătești

Ioana Nechifor 24.07.2019, 16:40
Trucul simplu care te ajută să faci cele mai bune vinete coapte. De ce trebuie să ții cont înainte să te apuci să gătești

Salata de vinete coapte reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate rețete ale sezonului estival. Gospodinele își pot delecta invitații cu un preparat absolut delicios, dacă țin cont de câteva reguli simple.

Ce trebuie să știi înainte să faci vinete coapte

Înainte de a prepara vinete coapte, trebuie să te asiguri că respecți câteva criterii care te pot ajuta să îți cucerești ușor invitații la masă.  Atunci când cumperi vinete pentru copt, trebuie să te asiguri că sunt ușoare, de un negru închis și lucios. În cazul în care ele sunt tari si grele, crude, pline de semințe, vor fi amare când vor fi preparate, arată un articol de pe csid.ro.  De altfel, înainte de a le pune la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.

Foto: pixabay.com

Cea mai bună variantă pentru a coace vinete este de a folosi un grătar, însă ele se pot coace și la flacăra de la aragaz. Dacă alegeți ultima variantă, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat. Ar fi bine să curațați vinetele imediat după coacere, fierbinţi, astfel încât ele să-şi menţină culoarea frumoasă. Iar dacă stoarceți câteva picături de lămâie deasupra, miezul vinetei rămâne alb și pufos.

Beneficiile pe care le au vinetele asupra organismului

Potrivit specialiștilor, vinetele reprezintă unele dintre cele mai potrivite alimente care ar trebui consumate în sezonul canicular, întrucât au un conținut bogat în apă. Astfel, salata de vinete coapte poate fi folosită atât în potolirea foamei, dar și în cea a setei. De altfel, vinetele sunt legume indicate și în stilul alimentar al persoanelor care obișnuiesc să țină diete, datorită numărul mic de calorii (20 de calorii la 100 g). Printre beneficiile pe care le au vinetele asupra organismului se mai află și prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și faptul că alungă insomniile şi stările de nervozitate.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe