Trucul secret pentru paste delicioase. De ce să nu le mai fierbi în apă, așa fac bucătarii cu experiență

Stan Filon 10.06.2023, 19:45
Trucul secret pentru paste delicioase. De ce să nu le mai fierbi în apă, așa fac bucătarii cu experiență

Vă prezentăm trucul secret pentru paste delicioase. Gătitul pastelor perfect al dente este uneori o artă. Mai mult, este chiar posibil să gândiți în afara cutiei și să le gătiți diferit. Să le preparați fără să le fierbeți în apă, ar fi aproape de neimaginat, nu? Și totuși, sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune, decât cele cu care te-ai obișnuit.

Trucul secret pentru paste delicioase

Vă prezentăm un mic truc de la vestitul bucătar Julie Andrieux prin care pastele vor ieși chiar mai bune decât la restarant. Descoperă această metodă de preparare dezvăluită de celebra gazdă TV și critic alimentar francez în rândurile de mai jos.

Iată un gest mecanic pe care îl facem cu toții: când vrem să ne gătim spaghetele, le punem într-o oală mare cu apă clocotită cu sare. Pentru a preveni ca pastele să fie lipicioase, este chiar recomandat să adăugați suficientă apă, deoarece pastele noastre își vor mări volumul în timpul gătirii. După aproximativ zece minute, se scot și se scurg cu o strecurătoare. Acest mod de preparare este general valabil pentru toată lumea. Cu toate acestea, există într-adevăr o altă metodă de gătit pe care ar trebui să o experimentați. Datorită amidonului pe care îl conțin și eliberează, este posibil să le gătiți diferit.

Trucul secret pentru paste delicioase
Trucul secret pentru paste delicioase

Puteţi găti pastele direct în sos

De ce să irosim prea multă apă sau diverse ustensile când ne putem găti pastele în mod inteligent într-o singură tigaie? Cu siguranță, dacă preferați să le mâncați „plate” doar cu un strop de ulei de măsline sau unt, metoda clasică este foarte bună. Insa, din moment ce majoritatea retetelor de paste se servesc cu un sos de rosii sau o carbonara buna, puteti profita de ocazie pentru a le gati direct cu sosul.

Pur și simplu diluați acest sos în continuare cu puțină apă și adăugați pastele. Pe măsură ce amidonul se eliberează, sosul se va îngroșa în același timp. Și se pare că, potrivit lui Julie Andrieux, gătitul pastelor într-un sos de roșii sau smântână oferă o aromă mult mai bună decât o obțineți cu gătitul tradițional!

Cum se îngroașă un sos care curge prea mult?

Datorită amidonului din paste, nu este necesar să îngroșați un sos prea lichid cu făină. Mai ales că acestea din urmă tinde să le facă mai păstoase. Trebuie doar să amestecați sosul în mod regulat. Și, dacă dimpotrivă, devine prea groasă, pentru a preveni ca pastele să devină prea moi, puteți adăuga puțină apă și reduceți focul. Gatiti 10-12 minute, amestecand bine pentru a nu se lipi de tigaie.

Un mic sfat: în loc de făină, puteți adăuga puțin lapte pentru a îngroșa natural sosul. Va servi și ca bază pentru un sos de smântână. Tot ce trebuie să faceți este să gătiți la foc mic și să amestecați des pentru ca laptele să nu se ardă.

Cum să gătești pastele în cuptor?

Dacă ți-am spune că îți poți coace chiar pastele în cuptor? Departe de gătitul clasic obișnuit cu apă, această tehnică s-a dovedit a fi ideală și pentru încântarea papilelor gustative. Gătiți bine lasagna la cuptor fără să o fierbeți, nu? Ei bine, pastele tale vor fi la fel de reușite și delicioase!

Desigur, va dura mai mult, dar rezultatul este cu atât mai gustos încât îl veți adopta fără să stați pe gânduri. Ca bonus, vă puteți ocupa de alte treburi prin casă, fără a fi nevoie să vă uitați la paste sau să le amestecați constant. Cireasa de pe tort: ​​spaghetele sau penne-urile tale nu se vor lipi!

Iată pașii de urmat:

Într-un vas gratinat, puneți pastele crude. Pentru ca acestea să se înmoaie corespunzător și să se umfle corespunzător, este necesar să le acoperiți cu grijă cu o supă de legume sau de pui. Ornează-ți felul de mâncare cu ingredientele pe care le dorești: roșii cherry, ciuperci, ierburi aromatice și condimente. Nu este nevoie de sare, bulionul este deja suficient. Se coace la 200°C. Și gătiți aproximativ 25-30 de minute. Odată ce bulionul a fost complet absorbit, pastele vor fi gătite.

La sfârșitul gătitului, le puteți adăuga brânză rasă dacă doriți, pentru a avea o parte crocantă. Bine de știut: înainte de a pune pastele la cuptor, înmuiați-le câteva clipe în apă rece. Suprafata lor se va putea astfel inmuia si se vor putea gati mai repede in cuptor. Mai presus de toate, asigurați-vă că sunt acoperite cu suficient lichid pentru a se găti corect.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...