Trucul prin care reduci asigurarea RCA. E perfect legal și economisești câteva sute de lei pe an

Anca Manolica 09.02.2023, 09:28
Trucul prin care reduci asigurarea RCA. E perfect legal și economisești câteva sute de lei pe an

Orice șofer care circulă pe drumurile publice cu o mașină înmatriculată în România trebuie să dețină o asigurare RCA valabilă. Prețul acesteia variază în funcție de o mulțime de aspecte, astfel că unii pot ajunge să plătească sume colosale pentru o poliță valabilă un an de zile. Iată ce „artificiu” poți face pentru a reduce din costul asigurării RCA, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cum poți reduce tariful la asigurarea RCA

Polițele RCA sunt obligatorii pentru toți șoferii, dar ce te faci când ai de plătit o sumă mult prea mare, care îți este greu să o achiți. Ei bine, află că există un truc, perfect legal, prin care costul acesteia să fie redus chiar și cu câteva sute de lei pe an.

Astfel, șoferii mai tineri pot opta pentru a trece mașina pe care o conduc pe numele unuia dintre părinți sau bunici. În acest caz, tariful asigurării RCA va fi mult mai mic. Dar chiar dacă pare o idee bună, în cazul unor accidente repetate, prețul acesteia va crește substanțial.

În urma falimentului companiei de asigurări City Insurance a dat faliment, prețurile la asigurările RCA au explodat! Acestea au crescut cu 50% sau chiar s-au dublat în anumite cazuri, șoferii ajungând să plătească peste 1.000 de lei pentru un an. Important de menționat este faptul că, cei care nu dispun de toți banii odată, aceștia au posibilitatea de a efectua plata în rate.

„În urma falimentului companiei City Insurance preţurile asigurărilor RCA au crescut cu 50 de procente, ba chiar s-au dublat în unele cazuri. Acum, şoferii plătesc, în medie, pentru asigurarea obligatorie mai bine de o mie de lei.

O sumă consistentă, pe care unii şoferi nu sunt dispuşi s-o achite deodată, aşa că apelează la RCA-ul în rate. Iar după ce negociază cu asigurătorul, ajung să plătească poliţa în mai multe tranşe”, informează Observator.

Poliță RCA
Poliță RCA

De ce este recomandat să îți cumperi polița RCA online

Cum pe piață există mai multe companii de asigurare, ofertele pentru asigurarea obligatorie pot să difere destul de mult. Astfel, șoferilor li se recomandă să opteze pentru a-și face o poliță online, în detrimentul celei fizice, acolo unde intermediarii percep un comision chiar și de 10%.

Totodată, în momentul în care facem un accident cu daune minore, ar fi bine să îl despăgubim pe cel lovit, fără a apela la RCA, pentru că tariful pentru anul următor va crește, pentru că istoricul va deveni „pătat”.

Citește și: Asigurări obligatorii și pentru trotinete. De când ar putea intra în vigoare această măsură și cât va costa o astfel de poliță RCA

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...